Η ζάχαρη μπορεί να γίνει «διατροφική βόμβα» - Τι να προσέξετε

Αν και έχουμε ως δεδομένο ότι η ζάχαρη είναι κακή για το σώμα μας, αυτό δεν μας περιορίζει να την καταναλώνουμε ολοένα και περισσότερο. Μαζί με το αλάτι, έχουν δαιμονοποιηθεί από το σύγχρονο lifestyle, ως η πηγή των κακών για την υγεία μας.

Ενώ, την ίδια στιγμή ξεχνάμε ότι η χρήση τους έγκειται καθαρά στη διακριτική ευκαίρια του καθενός.

Ή μήπως όχι; Σε πολλά τρόφιμα και ποτά "κρύβεται" εν αγνοία του καταναλωτή. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί η προσθήκη ζάχαρης από τις εταιρείες τροφίμων έχει επιστρατευτεί ως όπλο μάρκετινγκ για να γίνονται πιο ελκυστικά τα προϊόντα τους στον καταναλωτή. Έτσι, ο μέσος ενήλικας καταναλώνει πάνω από 25 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, τα οποία λόγω των ελλειπών καύσεων μετατρέπονται άμεσα σε λίπος. Άρα, γιατί προκαλεί έκπληξη ότι η παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας;

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τονίζει ότι πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση κατά τουλάχιστον 50%, ενώ η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας ορίζει ως ανώτατο όριο τα 6 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για τις γυναίκες, 9 για τους άνδρες και πολύ λιγότερο για τα νήπια και τα παιδιά.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο joytv.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ