Η ζάχαρη μπορεί να γίνει «διατροφική βόμβα» - Τι να προσέξετε - iefimerida.gr

Η ζάχαρη μπορεί να γίνει «διατροφική βόμβα» - Τι να προσέξετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και έχουμε ως δεδομένο ότι η ζάχαρη είναι κακή για το σώμα μας, αυτό δεν μας περιορίζει να την καταναλώνουμε ολοένα και περισσότερο. Μαζί με το αλάτι, έχουν δαιμονοποιηθεί από το σύγχρονο lifestyle, ως η πηγή των κακών για την υγεία μας.

Ενώ, την ίδια στιγμή ξεχνάμε ότι η χρήση τους έγκειται καθαρά στη διακριτική ευκαίρια του καθενός.

Ή μήπως όχι; Σε πολλά τρόφιμα και ποτά "κρύβεται" εν αγνοία του καταναλωτή. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί η προσθήκη ζάχαρης από τις εταιρείες τροφίμων έχει επιστρατευτεί ως όπλο μάρκετινγκ για να γίνονται πιο ελκυστικά τα προϊόντα τους στον καταναλωτή. Έτσι, ο μέσος ενήλικας καταναλώνει πάνω από 25 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, τα οποία λόγω των ελλειπών καύσεων μετατρέπονται άμεσα σε λίπος. Άρα, γιατί προκαλεί έκπληξη ότι η παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας;

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τονίζει ότι πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση κατά τουλάχιστον 50%, ενώ η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας ορίζει ως ανώτατο όριο τα 6 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για τις γυναίκες, 9 για τους άνδρες και πολύ λιγότερο για τα νήπια και τα παιδιά.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο joytv.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ