«Δολοφόνοι» στους δρόμους οι Ρώσοι - 28.000 νεκροί σε τροχαία μόνο το 2012 [βίντεο] - iefimerida.gr

«Δολοφόνοι» στους δρόμους οι Ρώσοι - 28.000 νεκροί σε τροχαία μόνο το 2012 [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχέση των Ρώσων με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι από τις χειρότερες που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Από την παντελή άγνοιά του, έως την χωρίς όρια παραβίασή του, οι οδηγοί στη συγκεκριμένη χώρα δεν δείχνουν να τον έχουν έστω διαβάσει. Αποτέλεσμα αυτού, η Ρωσία να «πληρώνει» βαρύ «φόρο αίματος» στους δρόμους της κάθε χρόνο.

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα του Σαββάτου, όταν ένα φορτηγό εμβόλισε λεωφορείο με παιδιά σκοτώνοντας 18 άτομα, είναι μία μόνο από τις τραγικές επιβεβαιώσεις του τρόπου με τον οποίο οδηγούν οι Ρώσοι. Μία απλή αναζήτηση στο YouTube για τα τροχαία στη Ρωσία αποκλειστικά για το 2013 έχει ως αποτέλεσμα 659.000 βίντεο! Τα στοιχεία υπάρχουν γιατί στη χώρα είναι υποχρεωτική η κάμερα στα οχήματα ακριβώς επειδή γίνονται αμέτρητα ατυχήματα.

Πολλά από αυτά οφείλονται στο βαρύ ρωσικό χειμώνα, τα καιρικά φαινόμενα του οποίου δεν φαίνονται ικανά να κάνουν τους Ρώσους πιο προσεκτικούς οδηγούς. Αγνοούν βασικά ζητήματα ασφαλείας, όπως τα φανάρια, η κατεύθυνση ενός δρόμου ή η προτεραιότητα των οχημάτων, αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα σε παγωμένους δρόμους, ενώ βρίσκουν απίθανους τρόπους για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα. Εως και τανκ πετάγονται κάθετα στους δρόμους!

Μπορεί η παρακολούθηση των συγκεκριμένων βίντεο να προκαλεί μερικές φορές το γέλιο, αλλά πρόκειται για πραγματικά περιστατικά που έχουν κοστίσει ζωές. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μόνο το 2012 28.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα, που είναι ένα από τα χειρότερα ρεκόρ για την οδική ασφάλεια στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ