Orange Grove: Η ολλανδική πρεσβεία ιδρύει χώρο για νέους επιχειρηματίες στην Αθήνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Orange Grove: Η ολλανδική πρεσβεία ιδρύει χώρο για νέους επιχειρηματίες στην Αθήνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία ενός «Πορτοκαλεώνα» ξεκινά φέτος η ολλανδική πρεσβεία, της Αθήνας, μια πρωτοβουλία του Ολλανδού πρέσβη κ. Γιαν Φέρστεϊχ που αφορά άμεσα τους Ελληνες φοιτητές με νέες ιδέες γύρω από το επιχειρείν και, βέβαια, τους νέους Ελληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες (έως 35 ετών).

Στις 25 Σεπτεμβρίου μάλιστα θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του «Πορτοκαλεώνα» επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, ο οποίος θα προσφέρει στέγη σε νέες επιχειρήσεις, νομική υποστήριξη και καθοδήγηση και, κυρίως, διασύνδεση με ένα ευρύ, διεθνές επιχειρηματικό αλλά και πανεπιστημιακό δίκτυο.

Η πρωτοβουλία σύμφωνα με την Καθημερινή, ανήκει μεν στην ολλανδική πρεσβεία, ωστόσο, στο πρότζεκτ συμμετέχουν πολλοί φορείς, οργανισμοί και άτομα. Ενδεικτικά: δύο ολλανδικά πανεπιστήμια, του Άμστερνταμ και του Ντελφτ, ο Δήμος του Αμστερνταμ, ελληνο-ολλανδικές επιχειρήσεις, μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως η Ελληνική Ζυθοποιία, καθώς και εταιρείες της Ολλανδίας που θέλουν να επενδύσουν στις νεότερες γενιές, Έλληνες φοιτητές της Ολλανδίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά.

Ο αδιαμόρφωτος ακόμα χώρος προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτέμβρη υπό το πρίσμα μιας ολλανδικής αρχιτεκτονικής με ευελιξία εσωτερικών αλλαγών, αλλά και ελληνικό ντιζάιν στην επίπλωση (ευγενική χορηγία της Cocomat).

Η επιλογή της Ολλανδίας δεν είναι τυχαία, κάθε άλλο τόνισε ο πρέσβης κ. Φέρστεϊχ που υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαθιδρυθεί αρνητικά στερεότυπα περί Βορρά και Νότου. Όπως τόνισε όμως "το μέλλον της Ευρώπης είναι κοινό μας μέλλον και μαζί θα βγούμε από την κρίση".

Ο "Πορτοκαλεώνας" δεν θα προσφέρει απλώς στέγη σε έναν νέο επιχειρηματία, αλλά θα προσπαθήσει να του δώσει κίνητρα και εφόδια για να συνεχίσει, να προχωρήσει αυτό που ξεκίνησε. Μέσα από το πρόγραμμα μάλιστα, θα μπορεί μια νέα εταιρεία ή κάποιος φοιτητής με μια ευρηματική ιδέα να έρθει σε επαφή με μιαν άλλη εταιρεία ή άλλους νέους επιχειρηματίες με και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όπως είπε μάλιστα στην Καθημερινή ο Θοδωρής Κλούβας, Έλληνας φοιτητής στην Ολλανδία "Προσωπικά, το βλέπω ως εξής: οι γερές, στέρεες δομές της Ολλανδίας έρχονται να συναντήσουν και να συνδυαστούν με την ευρηματικότητα του Ελληνα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ