Συνταγή για ένα μπριάμ με μπόλικες ντομάτες, όπως το κάνουν στην Πορτογαλία

Η Μεσόγειος μας συνδέει με την μακρά ιστορία αλλά και την ...κουζίνα της. Ο όρος μεσογειακή διατροφή παραπέμπει σε λαχταριστά πιάτα που είναι κοινά σε χώρες πάνω και κάτω από τη θάλασσα.

Υλικά για ένα μπριάμ με κολοκύθια, μελιτζάνες και ντομάτες

  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 6 ντοματούλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αρωματικά βότανα κατά βούληση
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ραντίζουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο στον πάτο

Κόψτε σε ροδέλες τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες (μη βγάλετε τη φλούδα)

Τοποθετήστε σε σειρές τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάλτε το κρεμμύδι και τα σκορδάκια ψιλοκκομένα

Εγώ βάζω πάντα θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη

Ψήστε σε φούρνο επί 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς

Προαιρετικό: Πριν ψηθεί, η πορτογαλέζικη συνταγή μου, λέει να βάλω λίγη τριμμένη φέτα αποπάνω. Αυτή λυώνει και νοστιμίζει το όλο πιάτο.

Βρήκα τη συνταγή στο pigletinportugal.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ