Ποιος είναι ο ψαροντουφεκάς Μανόλης Γιάνκος που βγήκε πρώτος σε αγώνα ψαριάς στη Φινλανδία - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο ψαροντουφεκάς Μανόλης Γιάνκος που βγήκε πρώτος σε αγώνα ψαριάς στη Φινλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια μοναδική ψαριά ο 35χρονος βολιώτης ψαροντουφεκάς Μανόλης Γιάνκος, κατά τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, ήτοι πέντε μπακαλιάρους, μία σκορπίνα και τρεις σαργούς, σε αγώνα ψαροντούφεκου στη Φινλανδία, αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Ο Μανόλης Γιάνκος δεν πήρε απλώς την «καλή θέση» που υπολόγιζε στο 29ο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα (CMAS), αλλά ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στον επίπονο διεθνή αγώνα που έγινε στο Ελσίνκι.

Για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια οι Φινλανδοί είδαν μπακαλιάρους να ψαρεύονται στη θάλασσά τους, όπως και σκορπίνα. Ο 35χρονος βολιώτης ψαροντουφεκάς τούς άφησε έκπληκτους! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο διεθνές για έλληνα αθλητή στην ιστορία του αθλήματος από το 1954. Και στις δύο ημέρες του πρωταθλήματος άλλωστε πήρε την πρωτιά, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια στον θεσμό.

Ο Μανόλης Γιάνκος, ψαροντουφεκάς από 11 χρονών μίλησε στα Νέα και εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν να εγκλιματιστεί στις φινλανδικές κλιματικές και υποθαλάσσιες συνθήκες. Με τη μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 15 βαθμούς, το θερμόμετρο στην επιφάνεια της θάλασσας έδειχνε από 10 ώς 17. Στα βαθιά νερά, ωστόσο, έπεφτε στους 7 με 9, την ώρα που η πιο κρύα ελληνική θάλασσα έχει τον χειμώνα 13 βαθμούς.
Για να ξετρυπώσει τα θηράματά του, σε διάστημα 12 ωρών σε ένα διήμερο, ο Μανόλης Γιάνκος χρειάστηκε να καταδύεται κάθε φορά ώς τα 25-30 μέτρα, υπό κυματισμό 4-5 Μποφόρ που έδιωχνε τα ψάρια. Κι όμως, ήταν ο μοναδικός αθλητής που έβγαλε τελικά μπακαλιάρους στον αφρό. Συνολικά 7, ώς και 2 κιλά καθένας τους, καθώς επίσης μία σκορπίνα και πέντε σαργούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ