ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιές κορώνες από Σαμαρά – Ετοιμάζουν ανθρωποθυσίες στο βωμό του Μνημονίου

Με σκληρά λόγια απαντάει η Κουμουνδούρου στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντας το λόγο του διχαστικό, ενώ, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, κάνει λόγο για «ανθρωποθυσίες στο βωμό του Μνημονίου».

Ο εκπρόσωπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε για την ομιλία του πρωθυπουργού: «Συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες, γυρίζοντας την ίδια του την παράταξη και την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω σε άλλες εποχές.

Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θεωρεί πως θα αποδράσει από τη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη έστω για μια φορά να μιλήσει για τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν ως εδώ.

Πράγματι, πρέπει να λέμε την αλήθεια, αλλά ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Σαμαράς. Οταν χαρακτήριζε το μνημόνιο ως λάθος συνταγή ή σήμερα που το εφαρμόζει με απαράμιλλο δογματισμό, θεωρώντας το ως μονόδρομο και αδιαφορώντας για τις καταστροφικές του συνέπειες;

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει πως η πολιτική του κ. Σαμαρά είναι συνώνυμο της κοινωνικής ισοπέδωσης και πως το βασικό δίλημμα που τίθεται στην ελληνική κοινωνία είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».

Λίγη ώρα αργότερα η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις συζηητήσεις με την Τρόικα, στην οποία χαρακτηρίζει τη δικομματική κυβέρνηση «εχθρό για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας» τονίζοντας ότι «Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου»

Αναλυτικά:

«Οι υποτιθέμενες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου.

Η μνημονιακή δέσμευση για απολύσεις υλοποιείται απαρέγκλιτα, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού θα τον σπρώξει ακόμη πιο κάτω, ενώ η πρώτη δόση των νέων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έχει δρομολογηθεί.

«Η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση και η πολιτική της έχει ως εχθρό της το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και τις ανάγκες του, προετοιμάζει το έδαφος της πιο άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας ως προϋπόθεση των επιδιώξεων της την ύπαρξη εκατομμυρίων ανέργων.

Οσο η κοινωνία συνθλίβεται, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση. Ένας μονόδρομος υπάρχει και αυτός είναι της δημοκρατικής ανατροπής τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ