Η πολύπαθη οδός Τοσίτσα αλλάζει όψη και γίνεται η «Μονμάρτη» της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πολύπαθη οδός Τοσίτσα αλλάζει όψη και γίνεται η «Μονμάρτη» της Αθήνας [εικόνες]

Η πολύπαθη οδός Τοσίτσα αλλάζει όψη και γίνεται η «Μονμάρτη» της Αθήνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλα μνημεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ωστόσο, η οδός Τοσίτσα, έχει μετατραπεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια σε ένα από τα πιο πολύπαθα σημεία της πρωτεύουσας.

Αιτία το γεγονός ότι έγινε βασικό σημείο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας με τις όποιες προσπάθειες κατοίκων, Δήμου και Αστυνομίας, να πέφτουν στο κενό, ωστόσο, μια κίνηση πολιτών παρουσιάζει το δικό τη σχέδιο για να μετατρέψει την Τοσίτσα σε έναν πνεύμονα ζωής και τέχνης και να την επανεντάξει στον κοινωνικό ιστό της πόλης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η ΚΙΠΟΚΑ (Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας) υπέβαλε πρόσφατα σχέδιο ανάπλασης και μετατροπής του δρόμου σε μια υπαίθρια αγορά έργων τέχνης, χώρο πολιτισμού και δρώμενων.

Στόχος να υπάρχουν κιόσκια για πώληση μεταχειρισμένων βιβλίων, πινάκων και διαφόρων χειροτεχνημάτων, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για ζωγράφους, τουριστικό περίπτερο και άλλα πολλά που θα κάνουν την Τοσίτσα να θυμίζει... Μονμάρτη.

«Για να επανεντάξουμε την Τοσίτσα στον κοινωνικό ιστό, στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, είναι απαραίτητο να της δώσουμε μια δραστηριότητα που θα συνάδει με τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του δρόμου και των γειτονικών κτιρίων, μια ήπια δραστηριότητα που θα φέρει στον κόσμο και ζωή στην περιοχή», εξηγεί ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, συντονιστής της ΚΙΠΟΚΑ και μέλος του Δ.Σ.

«Μελετώντας τα επιτυχημένα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως Παρίσι, Λονδίνο κ.α. καταλήξαμε ότι η προσφορότερη λύση αναβάθμισης θα ήταν η μετατροπή της σε αγορά προϊόντων πολιτισμού και καλλιτεχνικών δρώμενων», σημειώνει.

Η ΚΙΠΟΚΑ κάνει λόγο για εγκαταστάσεις μη μόνιμες και ελαφριές, οι οποίες θα είναι ανάλογες με το ύφος της περιοχής και των γειτονικών κτιρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ