Οι μολύνσεις του καλοκαιριού: Τι κίνδυνοι κρύβονται και πώς να προστατευθούμε - iefimerida.gr

Οι μολύνσεις του καλοκαιριού: Τι κίνδυνοι κρύβονται και πώς να προστατευθούμε

Οι μολύνσεις του καλοκαιριού: Τι κίνδυνοι κρύβονται και πώς να προστατευθούμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι παραλίες έχουν γεμίσει ασφυκτικά από παραθεριστές. Ωστόσο εκτός από τα καλά της εποχής, οι καλοκαιρινές μας συνήθειες εγκυμονούν και κινδύνους για την υγεία.

Μυκητίαση
Ενα συχνό πρόβλημα του καλοκαιριού είναι οι μυκητιάσεις. Οι μύκητες ειδικά τώρα με τη ζέστη κάνουν πολύ πιο εύκολα την εμφάνιση τους, ενώ «σύμμαχοι» τους είναι τα στενά και συνθετικά ρούχα και εσώρουχα, τα βρεγμένα μαγιό όταν μένουν για πολλή ώρα πάνω στο δέρμα, η άμμος, που αποτελεί την υπ' αριθμόν 1 εστία μολύνσεων, αλλά και η υγρασία σε ντουζ και κοινόχρηστες καμπίνες στις πλαζ. Αντίθετα, από τη θάλασσα είναι αδύνατον να κολλήσει κάποιος μύκητες αφού αυτοί δεν επιβιώνουν στο θαλασσινό νερό.

Προκειμένου να προστατευθείτε, είναι καλό να αλλάζετε συχνά ρούχα επιλέγοντας αέρινα και δροσερά υφάσματα, να φροντίζετε να κάνετε μπάνιο τακτικά και να αποφεύγετε τους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Σε περίπτωση ωστόσο που έχετε την ατυχία να κολλήσετε μύκητες, οι αντιμυκητιασικές κρέμες και η θεραπεία από το στόμα έχουν άριστα αποτελέσματα.

Κολπίτιδες
Πρόκειται για τοπικό ερεθισμό των γεννητικών οργάνων που οφείλεται είτε σε μικρόβια, είτε σε μύκητες και εμφανίζεται κυρίως το καλοκαίρι.

Προκειμένου να προστατευθείτε καλό είναι να καταναλώνετε πολλά γαλακτομικά προϊόντα, αφού το γιαούρτι και τα συμπληρώματα που περιέχουν προβιοτικά έχουν τόσο προληπτική, όσο και επανορθωτική δράση, επαναφέροντας σε ισορροπία την διαταραγμένη μικροβιακή χλωρίδα του κόλπου.

Ουρολοιμώξεις
Η καλοκαιρινή εφίδρωση και η μειωμένη πρόσληψη υγρών σχετίζονται με την αυξημένη εμφάνισή της συγκεκριμένης ασθένειας το καλοκαίρι.

Προκειμένου να προστατευθείτε, πέραν της αντιβιωτικής αγωγής, θα είναι χρήσιμο να πίνετε πολλά υγρά καθημερινώς και να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα, ώστε να μην πιέζεται η κύστη.

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)
Το καλοκαίρι, έχουμε να κάνουμε συνήθως με μια αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα κι έτσι αυξάνονται αισθητά τα ΣΜΝ την εποχή αυτή.

Προκειμένου να προστατευθείτε, είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε με το εμβόλιο για τον HPV, θωρακίζοντας έτσι τον οργανισμό σας απέναντι στα κονδυλώματα, είτε εσωτερικά είτε και εξωτερικά(αναλόγως του εμβολίου) καθώς και να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ