Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Οι Ελληνες της ομογένειας είναι καλά - Δεν αξίζει στους Αιγύπτιους να ζουν σε τέτοια φτώχεια» - iefimerida.gr

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Οι Ελληνες της ομογένειας είναι καλά - Δεν αξίζει στους Αιγύπτιους να ζουν σε τέτοια φτώχεια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι βρίσκονται στη δίνη του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο και της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι, οι Ελληνες της Αιγύπτου δεν έχουν αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής, δηλώνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος εύχεται να έρθει ένα καλύτερο «αύριο» στον αιγυπτιακό λαό.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δήλωσε σχετικά με την ελληνική παροικία της Αιγύπτου: «Ολοι μας είμαστε καλά, επικοινωνώ με όλους τους παροίκους, η εκκλησία μας, τα μοναστήρια μας και το Πατριαρχείο μας, είμαστε όλοι καλά δόξα τω Θεώ, γιατί οι Αιγύπτιοι σέβονται την ελληνική παρουσία».

Στη συνέχεια, μιλώντας για την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, ο Πατριάρχης ανέφερε: «Σήμερα ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ένα εξάμηνο, ώστε να προετοιμάσει τη διενέργεια των εκλογών σε έξι μήνες, να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και πάνω από όλα ο λαός της Αιγύπτου να πάει μπροστά. Είναι ένας όμορφος λαός, γεμάτος από αγάπη και στο Θεό και την Ελλάδα, είναι ένας λαός στη Μεσόγειο που αξίζει ένα καλύτερο αύριο», ενώ κλείνοντας υποστήριξε πως είναι «αισιόδοξος για το μέλλον» και πως «είναι αμαρτία» για το λαό της Αιγύπτου «να ζει σε τέτοια φτώχεια και καθημερινά να πηγαίνει προς τα κάτω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ