Ανθρώπινο συκώτι από βλαστοκύτταρα δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες - iefimerida.gr

Ανθρώπινο συκώτι από βλαστοκύτταρα δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να αναπαράγουν ανθρώπινο ήπαρ χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από το δέρμα και το αίμα του ατόμου.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, το οποίο δίνει ελπίδες για εναλλακτικές πηγές οργάνων στο μέλλον, εξαλείφοντας τη σημερινή έλλειψη μοσχευμάτων

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα με επικεφαλής τον Τακαμόρι Τακέμπε ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν μέσα σε ένα ποντίκι ιστό που μοιάζει πολύ με εκείνον του ανθρώπινου ήπατος.

Στα πλαίσια του πειράματος, οι ερευνητές αρχικά επαναπρογραμμάτισαν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια ανέμιξαν με άλλα είδη κυττάρων, με τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας ομάδας προδρόμων κυττάρων του ήπατος. Τα κύτταρα αυτά μεταμοσχεύθηκαν σε ένα ποντίκι και σταδιακά μεταμορφώθηκαν σε ένα μικροσκοπικό αλλά πλήρως λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ με όλα τα αιμοφόρα αγγεία του.

Η τεχνική μένει τώρα να δοκιμαστεί και σε ανθρώπους και οι ερευνητές ευελπιστούν ότι στο μέλλον η μέθοδος αυτή θα εξαλείψει τις χρόνιες ασθένειες του ήπατος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ