Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας μας ταξιδεύει στην «Εδέμ» - iefimerida.gr

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας μας ταξιδεύει στην «Εδέμ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., παρουσιάζει φέτος μία σειρά προβολών στο πλαίσιο μιας θεματικής ενότητας για το φαινόμενο του trafficking. Η ενότητα αυτή εγκαινιάζεται με την προβολή, στις 03 Ιουλίου, στην Πλατεία Αυδή, της ταινίας «Εδέμ» της Μέγκαν Γκρίφιθ.

Η ταινία: Η αληθινή ιστορία μιας νεαρής, δεύτερης γενιάς Ασιάτισσας στις Η.Π.Α., που πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται δέσμια συμμορίας εμπορίου λευκής σάρκας επί τρία χρόνια. Μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία μέσα από το βλέμμα της ανερχόμενης Μέγκαν Γρίφιθ, που καταγράφει χωρίς συγκινησιακές υπερβολές την ψυχοσύνθεση ενός αθώου θύματος και αναζητά τα όρια της ηθικής που διέπουν κάθε προσπάθεια για πραγματική επιβίωση.

Μέσα σε ένα κολαστήριο ψυχών, η Γκρίφιθ εγκλωβίζει στα αψεγάδιαστα κάδρα της έναν κυκλώνα ανθρώπινης διαστροφής και διαφθοράς, στο κέντρο του οποίου η νεαρή Ιντεν αναζητά την σωτηρία. Στον κεντρικό ρόλο, η Τζέιμι Τσανγκ στην καλύτερη στιγμή καριέρας της ενσαρκώνει ιδανικά τη νεαρή κοπέλα που, σε αναζήτηση της δικής της Εδέμ, καλείται να θυσιάσει τον παλιό της εαυτό και να εφεύρει μια καινούρια, πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του.
Με την επιλογή αυτής της θεματικής το Φεστιβάλ υπογραμμίζει και τον κοινωνικό ρόλο του κινηματογράφου και την σημασία ανάδειξης τέτοιων προβληματικών, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους.

Πληροφορίες
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013
Ώρα: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ