Ποιοι καθηγητές θα μετακινηθούν από τα Γυμνάσια-Λύκεια στα Δημοτικά για να κάνουν δημιουργική απασχόληση στα παιδάκια - iefimerida.gr

Ποιοι καθηγητές θα μετακινηθούν από τα Γυμνάσια-Λύκεια στα Δημοτικά για να κάνουν δημιουργική απασχόληση στα παιδάκια

Ποιοι καθηγητές θα μετακινηθούν από τα Γυμνάσια-Λύκεια στα Δημοτικά για να κάνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 5.000 καθηγητές πρότεινε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατίθενται για την εφαρμογή της κινητικόητητας των 12.500 υπαλλήλων.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το «Εθνος», αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες. Από αυτούς, οι 5.000 θα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ποιοι θα μετακινηθούν

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή η πρόταση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Εύης Χριστοφιλοπούλου αφορά τις εξής ειδικότητες:

  • Καθηγητές ξένων γλωσσών
  • Καθηγητές καλλιτεχνικών
  • Καθηγητές πληροφορικής
  • Γυμναστές

Πώς θα χρησιμοποιηθούν

Οι καθηγητές που θα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ά.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ