Οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο εξωθούν τους υπουργούς στην παραίτηση - iefimerida.gr

Οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο εξωθούν τους υπουργούς στην παραίτηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαζικές διαδηλώσεις των Αιγυπτίων και οι αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες τη νύχτα προκαλώντας το θάνατο επτά ανθρώπων, οδήγησαν στην παραίτηση τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης.

Αρχικά η είδηση κυκλοφόρησε ως πολιτική διαρροή κι έπειτα επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο Ειδήσεων της Αιγύπτου.

Την παραίτησή τους -ως έκφραση συμπάθειας προς τους διαδηλωτέ - υπέβαλαν οι Χισάμ Ζαάζου (υπουργός Τουρισμού), Ατεμ Χέλμι (υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής), Χάτεμ Μπαγκάτο (υπουργός Κρατικών και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων) και Χάλεντ Αμπντελ Ααλ (υπουργός Περιβάλλοντος).

Οι τέσσερίς τους αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Χισάμ Καντίλ προκειμένου να τον ενημερώσουν αρμοδίως για την απόφασή τους να φύγουν από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε, πως αίτημα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Στους δρόμους έχουν βγει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και χθες τη νύχτα σημειώθηκαν αιματηρές συγκρούσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ