Το Κάιρο ματώνει ξανά - Επτά νεκροί μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Κάιρο ματώνει ξανά - Επτά νεκροί μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aιματηρή ήταν η νύχτα στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν αργά την Κυριακή μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Πέντε εκ των νεκρών πυροβολήθηκαν σε πόλεις νότια του Καΐρου.Δύο ακόμα σκοτώθηκαν εξαιτίας πυροβολισμών κατά τη διάρκεια επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε προάστιο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, αναφέρουν ιατρικές πηγές από το Κάιρο.
Εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στο κτίριο ρίχνοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.
Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας τραυματισμών που έφεραν από σκάγια καραμπίνας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 613 άτομα τραυματίστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας των συγκρούσεων.
Την Κυριακή, εκατομμύρια διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι παρατηρητές δήλωσαν στο Γαλλικό πρακτορείο ότι «αυτές είναι οι μεγαλύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις αφότου στην αρχή του 2011 ανατράπηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ». Στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, το πλήθος που συνέρρευσε εκεί από πολλά και διαφορετικά σημεία της χώρας, ήταν εφοδιασμένο με κόκκινες κάρτες "για τον πρόεδρο", που στηρίζουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Το Κάιρο ματώνει ξανά - Επτά νεκροί μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το Κάιρο ματώνει ξανά - Επτά νεκροί μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το Κάιρο ματώνει ξανά - Επτά νεκροί μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ