Ποιο ελληνικό αεροδρόμιο θέλουν να κάνουν... Ντουμπάι οι Κινέζοι - iefimerida.gr

Ποιο ελληνικό αεροδρόμιο θέλουν να κάνουν... Ντουμπάι οι Κινέζοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού δήλωσε ότι κινεζικό fund έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έργο ανάπτυξης «στο παλαιό σας αεροδρόμιο». Και δεν δίστασε να αναφέρει ως παράδειγμα την κατασκευή τεχνητού νησιού-ξενοδοχείου στο Ντουμπάι.

«Τι περισσότερο έχει το Ντουμπάι», διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτι ανάλογο «εφτά αστέρων» στο Ελληνικό.

Η αναφορά «στο παλιό μας αεροδρόμιο», προκάλεσε μια σύγχυση. Κυβερνητικοί παράγοντες διευκρίνιζαν, σύμφωνα με το Capital.gr, πρώτον ότι ο πρόεδρος της Cosco εννοούσε γενικώς... τα παλιά μας αεροδρόμια και δεύτερον, ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με Κινέζους επενδυτές - είτε επίσημη είτε ανεπίσημη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κεγιάνγκ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο, συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν στους δημοσιογράφους που μετείχαν στην αποστολή ότι εκφράσθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό.
Τρεις ώρες αργότερα ωστόσο, οι ίδιοι διόρθωσαν, λέγοντας ότι το ενδιαφέρον δεν αφορούσε στο παλιό αεροδρόμιο (Ελληνικό) αλλά στο νέο, το Ελ. Βενιζέλος, ενώ το λάθος αποδόθηκε στον διερμηνέα.
Ποιο αεροδρόμιο εννοούσε τελικά ο Γουέι Τζιαφού μένει να φανεί, διότι όπως τονίζεται από αρμοδίους εάν πράγματι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, το κινεζικό fund θα πρέπει να αναζητήσει συνέργειες με κάποιο από τα σχήματα που έχουν «μπει» στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, καθώς η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ