Καταρρέοντας στη δουλειά - Πέντε πιθανές αιτίες και ισάριθμες λύσεις για το πρόβλημα [λίστα]

Εξάντληση, αδυναμία συγκέντρωσης, υπνηλία στη δουλειά. Συνήθη συμπτώματα που κατά καιρούς, λίγο-πολύ, παρουσιάζονται σε όλους τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. Ποιοι οι λόγοι που τα προκαλούν και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

  • Η κατάρρευση του απογεύματος

Το σώμα μας ρίχνει τους ρυθμούς του κάθε απόγευμα, οπότε η εξάντληση που νιώθουν εργαζόμενοι σε απογευματινές βάρδιες ενδεχομένως να οφείλεται σε αυτό. Ενα σωστό πρωινό και καθημερινή, έστω και ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

  • Τα έχετε δώσει όλα

Είναι αρκετά σύνηθες εργαζόμενοι να τα δίνουν όλα στη δουλειά με τελικό αποτέλεσμα να... καταρρέουν. Η υπερκόπωση είναι σύνηθες φαινόμενο και για να αντιμετωπιστεί πρέπει να εντοπιστούν οι λόγοι που την προκαλούν και να διορθωθούν.

  • Κακή ποιότητα ύπνου

Ο κακής ποιότητας ύπνος μάς κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της μέρα. Τι μπορεί να συμβάλει στην κακή ποιότητα ύπνου; Η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη, αργά τη μέρα, ο θόρυβος κατά τη διάρκεια του ύπνου μας ή ακόμη και ο ύπνος παρέα με κατοικίδιο.

  • Υπερβολική κατανάλωση καφέ

Η υπερκατανάλωση καφέ μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό, κάνοντάς τον, στη συνέχεια, να καταρρεύσει. Επίσης, ο καφές προκαλεί αφυδάτωση, η οποία είναι μία επιπλέον αιτία να νιώθετε πιο κουρασμένοι.

Πηγή: Queen

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ