Καταρρέοντας στη δουλειά - Πέντε πιθανές αιτίες και ισάριθμες λύσεις για το πρόβλημα [λίστα] - iefimerida.gr

Καταρρέοντας στη δουλειά - Πέντε πιθανές αιτίες και ισάριθμες λύσεις για το πρόβλημα [λίστα]

Εξαντλήση στη δουλειά - Πέντε πιθανές αιτίες και ισάριθμες λύσεις για το πρόβλημ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξάντληση, αδυναμία συγκέντρωσης, υπνηλία στη δουλειά. Συνήθη συμπτώματα που κατά καιρούς, λίγο-πολύ, παρουσιάζονται σε όλους τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. Ποιοι οι λόγοι που τα προκαλούν και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

  • Η κατάρρευση του απογεύματος

Το σώμα μας ρίχνει τους ρυθμούς του κάθε απόγευμα, οπότε η εξάντληση που νιώθουν εργαζόμενοι σε απογευματινές βάρδιες ενδεχομένως να οφείλεται σε αυτό. Ενα σωστό πρωινό και καθημερινή, έστω και ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του.

  • Τα έχετε δώσει όλα

Είναι αρκετά σύνηθες εργαζόμενοι να τα δίνουν όλα στη δουλειά με τελικό αποτέλεσμα να... καταρρέουν. Η υπερκόπωση είναι σύνηθες φαινόμενο και για να αντιμετωπιστεί πρέπει να εντοπιστούν οι λόγοι που την προκαλούν και να διορθωθούν.

  • Κακή ποιότητα ύπνου

Ο κακής ποιότητας ύπνος μάς κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της μέρα. Τι μπορεί να συμβάλει στην κακή ποιότητα ύπνου; Η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη, αργά τη μέρα, ο θόρυβος κατά τη διάρκεια του ύπνου μας ή ακόμη και ο ύπνος παρέα με κατοικίδιο.

  • Υπερβολική κατανάλωση καφέ

Η υπερκατανάλωση καφέ μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό, κάνοντάς τον, στη συνέχεια, να καταρρεύσει. Επίσης, ο καφές προκαλεί αφυδάτωση, η οποία είναι μία επιπλέον αιτία να νιώθετε πιο κουρασμένοι.

Πηγή: Queen

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ