«Πήρα τρία εκατ. ευρώ από τον Μπερλουσκόνι για να ρίξω των Πρόντι», λέει Ιταλός γερουσιαστής - iefimerida.gr

«Πήρα τρία εκατ. ευρώ από τον Μπερλουσκόνι για να ρίξω των Πρόντι», λέει Ιταλός γερουσιαστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνονται τα πολιτικά και νομικά χτυπήματα που δέχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά την καταδίκη του σε επταετή φυλάκιση για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς στην Ιταλία κατηγορείται και για χρηματισμό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο παραδέχθηκε δημοσίως ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του έδωσε τρία εκατ. ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι το 2008.

Η δήλωση του Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο έγινε στο πλαίσιο «εξωδικαστικού συμβιβασμού» με την εισαγγελία της Νάπολης, η οποία και αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημά του να μη δικαστεί. Ο Ντε Γκρεγκόριο θεωρείται πιθανό να καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση χωρίς να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διαφθορά.

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος αυτό πρέπει να το αντιληφθεί. Στη Βουλή και στη Γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με τη σχετική... επιβράβευση» δήλωσε ο «μετανοημένος» ιταλός πολιτικός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί συνήθη πρακτική του πρώην Πρωθυπουργού οι εξαγορές πολιτικών.

Η δήλωση του Ντε Γκρεγκόριο προσθέτει έναν ακόμη νομικό πονοκέφαλο στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος θεωρείται πιθανό ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, καθώς φέρεται να κατέβαλε απ' ευθείας δύο εκατ. ευρώ στον Ντε Γκρεγκόριο και να φρόντισε να λάβει ο γερουσιαστής άλλο ένα εκατ. ευρώ με μορφή επίσημης κρατικής χρηματοδότησης.

Μειωμένη αποζημίωση για την υπόθεση Μονταντόρι
Στο μεταξύ, ο γενικός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ρώμης, Πασκουάλε Φιμιάνι ζήτησε την καταδίκη του ομίλου Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μονταντόρι, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί η χρηματική αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει.

Η διαμάχη για τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια. Το εφετείο αποφάνθηκε πως ο όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της Μονταντόρι – υπερισχύοντας του εκδότη και επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέτι – χάρη στον χρηματισμό του δικαστή Βιτόριο Μέτα.

Για την υπόθεση το 2011 ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση 564 εκατ. ευρώ στον Ντε Μπενεντέτι. Ο Αρειος Πάγος της Ρώμης έχει τριάντα ημέρες για να ανακοινώσει την απόφασή του, με γραπτή αιτιολόγηση της ετυμηγορίας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ