Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ - Τι δείχνει η MRB για κόμματα και κυβέρνηση - iefimerida.gr

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ - Τι δείχνει η MRB για κόμματα και κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δημοσκόπηση που έγινε πριν και μετά τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε η MRB, στην οποία προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 22%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 20,8%. Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ και οριακή είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζει η ΔΗΜΑΡ.

Η έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της δικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας για λογαριασμό της Real.gr από την MRB, παρουσιάζει τη ΝΔ να προηγείται με ελαφρύ προβάδισμα 1,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση:

  • ΝΔ: 22%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%
  • Xρυσή Αυγή: 9,1%
  • ΠΑΣΟΚ: 6,1%
  • ΑΝ.ΕΛ: 5,5%
  • ΚΚΕ: 5,1%
  • ΔΗΜΑΡ: 3%
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%
  • Αλλο κόμμα: 4,6%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 21,7%

Στην εκτίμηση ψήφου της τωρινής δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 28,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,6%, η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8% οι ΑΝΕΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 5,9%.

Σε ό,τι αφορά το Δείκτη Αισιοδοξίας και στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», ποσοστό 80,3% απαντά «αρκετά άσχημα» ή «πολύ άσχημα».

Στο ερώτημα «ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας;», το 38,5% απάντησε: «Μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά» και το 30,8%: «Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα».

Τι έλεγαν οι προηγούμενες Τάσεις της MRB

H εξαμηνιαία τάση της MRB για τον Ιούνιο παρουσιάζει διαφορές από την προηγούμενη του Δεκεμβρίου του 2012, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 22,1%, η Νέα Δημοκρατία ακολουθουσε με 20,1%, η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτο κόμμα με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% το ΚΚΕ 4,2%, οι Οικολόγοι 2,4%, ενώ τα υπόλοια κόμματα συγκέντρωναν 3,1%, Λευκό το 1,1%, άκυρο το 6,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος το 22,9% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ