Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις στη ΝΔ για τους υποψήφιους βουλευτές - iefimerida.gr

Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις στη ΝΔ για τους υποψήφιους βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις σε όλους τους νομούς της χώρας έχει ξεκινήσει η Νέα Δημοκρατία για να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια της ενόψει της σοβαρής πιθανότητας να γίνουν εθνικές εκλογές τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να συμπεριληφθούν στις γαλάζιες λίστες όσο το δυνατόν περισσότερα νέα και άφθαρτα πρόσωπα καθώς εκτιμά ότι το υπάρχον δυναμικό του κόμματος είναι εξαιρετικά φθαρμένο και δεν μπορεί να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους πέραν την σκληρής βάσης. Αυτός θεωρεί ότι είναι κι ένας από τους σοβαρότατους λόγους που ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει βρεθεί μπροστά από το ΠΑΣΟΚ στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, δεν μπορεί να «ξεκολλήσει» από τα ποσοστά της τάξεως του 20-25% τα οποία είναι πολύ μικρότερα κι από εκείνα που πέτυχε στις εκλογές του 2009 όταν έχασε με το ιστορικότερο χαμηλό ποσοστό για την παράταξη.

Με δεδομένο ότι οι νυν βουλευτές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις λίστες, τα περιθώρια για νέα πρόσωπα δεν είναι πολύ μεγάλα. Ένα ακόμα εμπόδιο είναι η δυναμική που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ο οποίος θα αποτελέσει ένα «καταφύγιο» για όσους Νεοδημοκράτες δεν καταφέρουν να μπουν σε ψηφοδέλτια ενώ το ίδιο- αν και σε μικρότερη έκταση- πρόβλημα δημιουργεί και η παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επιθυμία του προέδρου της ΝΔ είναι κάθε ψηφοδέλτιο εκλογικής περιφέρειας να είναι ανανεωμένο τουλάχιστον κατά 30-40% σε σχέση με την αναμέτρηση του 2009, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετά πρόσωπα θα «κοπούν» για να προστεθούν νέοι υποψήφιοι. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου έτσι ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να υπάρχουν έτοιμες λίστες για ολόκληρη τη χώρα και να μην αιφνιδιαστεί το κόμμα αν ο Γ. Παπανδρέου αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ