Πόζαρε πλέκοντας ένα δώρο για το «βασιλικό μωρό» της Βρετανίας – Εξαλλοι οι Αυστραλοί με την πρωθυπουργό τους - iefimerida.gr

Πόζαρε πλέκοντας ένα δώρο για το «βασιλικό μωρό» της Βρετανίας – Εξαλλοι οι Αυστραλοί με την πρωθυπουργό τους

Πόζαρε πλέκοντας ένα δώρο για το «βασιλικό μωρό» της Βρετανίας – Εξαλλοι οι Αυστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει δεχθεί πολλές φορές κριτική γιατί απέχει από την κλασική εικόνα της «νοικοκυράς». Τώρα όμως η Τζούλια Γκίλαρντ ξεσήκωσε τους Αυστραλούς για το ακριβώς αντίθετο. Επειδή η πρωθυπουργός πόζαρε σε φωτογράφιση με βελόνες πλεξίματος ενώ ετοίμαζε ένα δώρο για το μωρό που περιμένουν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλεντον.

Το εξώφυλλο που δείχνει την Γκίλαρντ να κάθεται σε πολυθρόνα, ανάμεσα σε κουβάρια μαλλιού και με τον σκύλο της στα πόδια της προκάλεσε θύελλα σχολίων από τα ΜΜΕ της χώρας. Από το πιο απλό, πως πρόκειται για μία «σκηνοθετημένη» εικόνα, καθώς ως τώρα η πρωθυπουργός απέφευγε επιμελώς να στηρίζει για στερεότυπα, έως πιο κακεντρεχείς παρατηρήσεις όπως το γεγονός ότι «ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες πολιτικούς προβάλλοντας ένα χόμπι που παραπέμπει σε τρελές γριές θείες», όπως έγραψε ένας αρθρογράφος. Παράλληλα αρκετοί την κατηγορούν για έλλειψη σύνδεσης με τον κόσμο.

Δεν είναι πρωτόγνωρη αυτή η αντίδραση για μία φωτογράφιση της Γκίλαρντ. Το 2005 είχε προσπαθήσει να «παίξει» και πάλι τη νοικοκυρά, όταν πόζαρε στην κουζίνα της που όπως παρατήρησαν αρκετοί δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να χρησιμοποιείται.

Η πρωθυπουργός πάντως δεν φαίνεται να πτοείται από αντίστοιχα σχόλια. Στη συνέντευξή της στο συγκεκριμένο περιοδικό δήλωσε πως αποφάσισε να πλέξει ένα καγκουρό για το «βασιλικό μωρό» των Βρετανών γιατί πίστευε ότι θα είναι «ένα χαριτωμένο αντικείμενο δουλειάς». Και πρόσθεσε ότι συχνά πλέκει για μωρά, καθώς επειδή είναι μικρά αντικείμενα προλαβαίνει να τα ολοκληρώσει παρά το βαρύ πρόγραμμά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ