Εισαγγελέας προς Τσοχατζόπουλο: Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε - Εδώ δεν είναι καφενείο - iefimerida.gr

Εισαγγελέας προς Τσοχατζόπουλο: Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε - Εδώ δεν είναι καφενείο

Εισαγγελέας προς Τσοχατζόπουλο: Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε - Εδώ δεν είναι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου προκάλεσε η συμπεριφορά του Ακη Τσοχατζόπουλου κατά τη διάρκεια της δίκης που εξελίσσεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με 18 ακόμη άτομα που κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε, εδώ δεν είναι καφενείο, ηρεμήστε» είπε ο εισαγγελέας απευθυνόμενος στον κ. Τσοχατζόπουλο και στη συνέχεια ζήτησε από τον πρόεδρο της έδρας να τον αποβάλει από την αίθουσα.

Αφορμή για τις παρατηρήσεις αυτές αποτέλεσαν οι εντονότατες διαμαρτυρίες του κατηγορούμενου πρώην υπουργού στο γεγονός ότι έχουν συμπεριληφθεί μεταξύ των εγγράφων του κατηγορητηρίου το θέμα των πυραύλων TOR-M1.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στον ευθέως τον πρόεδρο του δικαστηρίου μήπως εκείνος γνωρίζει πώς συμπεριλήφθηκε τελικά στο κατηγορητήριο.

Ο πρόεδρος του απάντησε ότι ο ανακριτής τον κάλεσε με αυτό το κατηγορητήριο να απολογηθεί και ο πρώην υπουργός είπε: «Το έχω καταρρίψει ενώπιον της Βουλής, πρόκειται για εγκληματικό σχέδιο εναντίον μου.»

«Προσπαθώ να σας βοηθήσω να βρείτε την αλήθεια. Δεν μπορούσε να παίζουμε εδώ μέσα. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση των TOR-M1 σε βάρος μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στη δική του παρέμβαση ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, κ. Παναγιωτόπουλος, υπενθύμισε στον πρώην υπουργό ότι την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης την έχουν διενεργήσει δύο εισαγγελείς .

Η αναφορά αυτή του αναπληρωτή εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσοχατζόπουλου ο οποίος επιχειρούσε συνεχώς να τον διακόψει. Και αυτό προκάλεσε την αντίδραση που προσημειώσαμε.

Στη συνέχεια ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, δεύτερος συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου τόνισε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δε πληροφορήθηκε ποτέ πώς τα στοιχεία για τους TOR-M1βρέθηκαν στη δικογραφία.

«Ζητήσαμε τα έγγραφα για να απολογηθούμε και αυτά δεν ήλθαν ποτέ. Ακολούθησε η σύλληψη», είπε ο κ. Κοτσαλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ