Στάση αναμονής κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και πρόταση μομφής - iefimerida.gr

Στάση αναμονής κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και πρόταση μομφής

Στάση αναμονής κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και πρόταση μομφής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφές ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ,- εντός και εκτός βουλής- το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τις απρόσμενες εξελίξεις που πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Η «τρικομματική» κυβέρνηση, γίνεται πια «δικομματική» και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως «δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη με τη νέα προγραμματική συμφωνία».

Την ίδια ώρα, δέχονται σφοδρά πυρά, πανταχόθεν, λόγω του ότι δεν «εκμεταλλεύτηκαν» τους κυβερνητικούς κραδασμούς ώστε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα, κρατά «κλειστά τα χαρτιά» του και όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο iefimerida.gr η πρόταση μομφής παραμένει- προς ώρας τουλάχιστον- στο «οπλοστάσιο» του κόμματος.

«Δεν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής τουλάχιστον για τις επόμενες δυο τρεις μέρες, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το αποκλείουμε για το μέλλον. Είναι δεδομένο για μας ότι η κυβέρνηση έχει κοντά ποδάρια», είπε στο iefimerida.gr συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τις προσεκτικές κινήσεις και βήματα, που επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνοντας ταυτόχρονα ότι -εν μέρει -ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου».

Στην παρούσα φάση τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο στενός πυρήνας των συνεργατών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτιμούν πως αν η χώρα έμπαινε σε τροχιά πρόωρων εκλογών, αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να λύσουν δύο εξισώσεις: τόσο αυτήν της προεκλογικής μάχης, όσο και αυτήν των εσωκομματικών διαδικασιών, ενόψει του συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου εκτιμούν από δω και στο εξής θα ενεργοποιηθεί ντόμινο πολιτικών εξελίξεων, γι' αυτό και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως «ακόμα κι αν η κυβέρνηση ξεκαλοκαιριάσει, το φθινόπωρο προμηνύεται θερμό με καταιγιστικές εξελίξεις, λόγω των μέτρων που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση. Το γυαλί ράγισε και δεν ξανακολλάει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ