Ακης Τσοχατζόπουλος: Μπορεί οι Γερμανοί να μοίραζαν μίζες για τα υποβρύχια αλλά αυτό δεν ήταν δική μας δουλειά - iefimerida.gr

Ακης Τσοχατζόπουλος: Μπορεί οι Γερμανοί να μοίραζαν μίζες για τα υποβρύχια αλλά αυτό δεν ήταν δική μας δουλειά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνήθηκε για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε δωροδοκία από τη γερμανική εταιρεία HDW-Ferrostaal, που προμήθευσε το ελληνικό δημόσιο με υποβρύχια, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, την Παρασκευή στο Δικαστήριο, όπου αναγνώσθηκαν έγγραφα της δικογραφίας που προέρχονται κυρίως από τη γερμανική Δικαιοσύνη και αφορούν στην προμήθεια των υποβρυχίων είπε: «Το γερμανικό κατηγορητήριο ξέρετε πόσα παραμύθια λέει; Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά».

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον κ. Τσοχατζόπουλο για το εάν γνωρίζει με ποιόν τρόπο η Πολιτεία προσπάθησε να «αναχαιτίσει» όλο αυτό το «κύμα» δωροδοκιών που περιγράφεται στη δικογραφία.

«Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, αλλά εδώ παίζεται η αξιοπιστία του κάθε πολιτικού προσώπου. Δεν γίνονται αυτά και αν γίνονται, γίνονται κάτω από το τραπέζι. Δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να τρέχει με τους διάφορους ατζέντηδες», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής εισαγγελέας έδρας ρώτησε τον πρώην υπουργό εάν υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια προσέγγιση προσώπου με στόχο τη δωροδοκία του. «H Ferrostaal διακινούσε διάφορα ποσά, δεν ήταν όμως δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με αυτά», απάντησε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Την ίδια ερώτηση έκανε στον κατηγορούμενο και η τακτική Εισαγγελέας της έδρας η οποία ρώτησε ευθέως τον κ. Τσοχατζόπουλο, αν τον προσέγγισε ποτέ κάποιος με στόχο τη δωροδοκία. «Οχι κυρία μου, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ