Μπλόκο στο «Θάρρος της Ελπίδας» από το Λιμενικό - iefimerida.gr

Μπλόκο στο «Θάρρος της Ελπίδας» από το Λιμενικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το λιμενικό μπλόκαρε ανοικτά της Σαλαμίνας το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας» που απέπλευσε από το Πέραμα για την Λωρίδα της Γάζας με 36 ακτιβιστές και 11 δημοσιογράφους. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι επιβαίνοντες σε μηνύματα που έστειλαν στο twitter, δώδεκα ένοπλοι λιμενικοί κρατώντας δακρυγόνα, προσέγγισαν το πλοίο των ακτιβιστών, διέκοψαν την πορεία του και ανέβηκαν πάνω συγκεντρώνοντας το πλήρωμα στο κατάστρωμα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες «παρακάλεσαν» τους στρατιώτες να μην τους πειράξουν γιατί είναι άοπλοι πολίτες, ενώ οι κομάντος απαίτησαν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει στο λιμάνι.

Οι ακτιβιστές διαρκώς φώναζαν συνθήματα, όπως «αφήστε μας να αποπλεύσουμε για την Γάζα». Από την πλευρά του ο πλοίαρχος έλεγε διαρκώς ότι έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι, ενώ ένας από τους ακτιβιστές γράφει σε μήνυμα του πως «τώρα μας λένε πως το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει αιρ κοντίσιον».

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει απαγόρευση απόπλου που ισχύει από το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ