Πρωθυπουργός Ιταλίας: «Η Ελλάδα πρέπει να αναστηθεί» - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός Ιταλίας: «Η Ελλάδα πρέπει να αναστηθεί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σημαντικότητα της «ανάστασης» της Ελλάδας εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκε Λέτα, καθώς κατά τη γνώμη του αυτό σημαίνει πως «μπορεί να αναστηθεί και η Ευρώπη», ενώ σημείωσε πως η χώρα έχει «συμβολική αξία η οποία ξεπερνά την οικονομική της διάσταση».

Ο κ. Λέτα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ξένους δημοσιογράφους στη Ρώμη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «φθάνουν θετικά μηνύματα για το μέλλον, με μια ανατροπή της αρνητικής τάσης. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η συμβολική αξία της Ελλάδας ξεπερνά την οικονομική της διάσταση».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως συνεργάζονται μαζί σε πολλούς τομείς όπως εκείνος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ενώ δήλωσε πως θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

Τέλος, ο κ. Λέτα αναφέρθηκε και στο θέμα του «λουκέτου» της ΕΡΤ δηλώνοντας: «Παρακολούθησα, βέβαια, και εγώ τις εικόνες που έφτασαν από την Ελλάδα σχετικά με το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης και πρέπει να πω ότι μου προκάλεσαν δυνατές συγκινήσεις. Εδώ στην Ιταλία, θέλουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και περηφάνια των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai».

φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ