Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα - iefimerida.gr

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, το πρόγραμμα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα κατά των εκλογών και υπέρ της διατήρησης της κυβερνητικής σταθερότητας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση του προγράμματος έστειλε η Κομισιόν λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων σημείωσε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις μεταξύ των κομμάτων στην Ελλάδα «έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας», γεγονός που κατά τον ίδιο «καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα».

Ερωτώμενος για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο στην ομαλή εκταμίευση των δόσεων ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε: «Πιστεύω στη συνεχή σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έχω άλλο σχόλιο επ' αυτού». Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι «βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου η κυβερνητική σταθερότητα είναι σημαντική προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα έχουν καμία διασύνδεση με την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα τεθεί το ζήτημα της αναδρομικής δράσης της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ