Γιόγκα, το απόλυτο φάρμακο για το σώμα και το πνεύμα - iefimerida.gr

Γιόγκα, το απόλυτο φάρμακο για το σώμα και το πνεύμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γιόγκα ξεκίνησε πριν 5.000 χρόνια στην Ινδία και αποτελεί ένα πλήρες σύστημα φιλοσοφίας και ψυχολογίας. Στο μοντέρνο δυτικό κόσμο ξεκίνησε ως δυναμική γυμναστική σε συνδυασμό με ανάσες χαλάρωσης, στα μέσα τις δεκαετίας του '90. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά και στην ελληνική αγορά και όλο και περισσότερα yoga centers κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε γυμναστήρια.

Η αγάπη για τη γιόγκα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού τα οφέλη της μακροπρόθεσμα είναι εξαιρετικά, όχι μόνο για τη σωματική υγεία αλλά και για την ψυχική. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκινήσεις κι εσύ, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είσαι, και πίστεψέ με, τα αποτελέσματα θα είναι τόσο εντυπωσιακά και άμεσα που δε θα το πιστεύεις! Ποια είναι όμως τα πραγματικά οφέλη της Γιόγκα;

Οφέλη στην εικόνα του σώματος

Οι "asanas" (ασκήσεις γιόγκα) βοηθούν στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος καθώς και στην καλύτερη ευλυγισία. Η τεχνική της είναι τέτοια, που ενδυναμώνει το σώμα χωρίς να το εξαντλεί, αντίθετα οι επαναλήψεις και οι σωστές αναπνοές κάνουν την άσκηση πιο ξεκούραστη και απολαυστική σταδιακά. Επίσης, διορθώνει την κακή στάση του σώματος και βοηθά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους δημιουργώντας ισορροπία στον μεταβολισμό και στις διατροφικές συνήθειες. Τέλος, είναι εξαιρετικά τα αποτελέσματα στη διατήρηση της ομορφιάς και της νεότητας.

Οφέλη στην υγεία

Η γιόγκα ενδείκνυται για τη θεραπεία προβλημάτων στον αυχένα, τη μέση, το καρδιακό και κυκλοφοριακό σύστημα και τις αρθρίτιδες. Ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση της ερωτικής ζωής, σε προβλήματα γονιμότητας και σε ορμονικές διαταραχές (πόνοι στην κοιλιά, ενοχλήσεις κατά την σεξουαλική επαφή). Εντυπωσιακή είναι η επίδραση σε ημικρανίες, πονοκεφάλους, αϋπνίες, ταχυπαλμίες όπως και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, βελτιώνει σημαντικά την αναπνοή γι' αυτό και βοηθά αυτούς που έχουν πρόβλημα άσθματος και συστήνεται ακόμη και σε διαβητικούς, επειδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό και την κακή χοληστερίνη. Συνήθως, μετά από ένα διάστημα ενασχόλησης με τη γιόγκα, ο οργανισμός αποβάλλει τις κακές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή) και αλλάζει τον τρόπο ζωής του προς το καλύτερο.

Ψυχολογικά οφέλη

Όσον αφορά τα οφέλη στην ψυχή είναι πολλά και σημαντικά, διότι η γιόγκα ασχολείται, πέρα από το σώμα, και με τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Σίγουρα δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Επίσης, μειώνει τις εκρήξεις θυμού, τα συμπτώματα της κατάθλιψης, επαναφέρει την αυτοεκτίμηση ώστε να βοηθά στις καλύτερες κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις. Γενικότερα με τη γιόγκα αυξάνεται η διαύγεια και έχουμε περισσότερη ενέργεια και ως εκ τούτου αναπτύσσεται η δημιουργικότητα και η συγκέντρωση με αποτέλεσμα την επίτευξη των στόχων. Το σημαντικότερο όμως απ' όλα είναι αίσθηση της γαλήνης, της ειρήνης, της ευτυχίας που δημιουργείται και της αυτοπεποίθησης ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη δύναμη της ψυχής μας. Πηγή: dynamikhgynaika

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ