Ανασχηματισμό, new deal και σεβασμό θα ζητήσουν οι εταίροι από τον Σαμαρά - iefimerida.gr

Ανασχηματισμό, new deal και σεβασμό θα ζητήσουν οι εταίροι από τον Σαμαρά

Ανασχηματισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ανυπομονησία και αγωνία επικρατεί σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το κατά πόσο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μπαίνοντας στη πιο κρίσιμη σύσκεψη από όσες έχουν γίνει έως τώρα των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αντέξει στις πιέσεις που θα ασκηθούν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ.

Καλά πληροφορημένες πηγές του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στη σύσκεψη με συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων που θα περιλαμβάνει ως minimum τον ανασχηματισμό και τη σωστή λειτουργία της κυβέρνησης παράλληλα με την άμεση λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς παρενθέσεις και αστερίσκους.

Θα καταστήσει δε σαφές στον πρωθυπουργό ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος τις προκαλέσει θα αναλάβει και το ανάλογο κόστος αλλά και την ευθύνη.

Αντίστοιχη θα είναι και η θέση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος που επέρριψε την ευθύνη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία.

Συνομιλητές του κ. Βενιζέλου, έλεγαν πως αν ο κ. Σαμαράς ήθελε τις μεταρρυθμίσεις, θα τις είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε από όλα όσα έλεγε. Επομένως, υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ορισμένα στελέχη, καλό είναι να μην κουνά το δάκτυλο του ο κ. Σαμαράς αλλά να δει πως αμαύρωσε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Επίσης, καταλαβαίνουν όπως λένε ότι το σύστημα της κυβέρνησης βρίσκεται σε αδιέξοδο, με συνεχείς διαρροές οι οποίες καταργούν η μία την άλλη, αλλά και με υποθέσεις ή φήμες που στόχο έχουν την πόλωση.

Για το ΠΑΣΟΚ τρία είναι τα ζητούμενα:

  • η λειτουργία της κυβέρνησης,
  • το θέμα της δημοκρατίας,
  • οι μεταρρυθμίσεις και το όψιμο ενδιαφέρον όπως λένε του κ. Σαμαρά για τη ΕΡΤ που με βάση όσα έχει προτείνει, νομικά είναι διάτρητο.

Αν ο κ. Σαμαράς άκουγε τον κ. Βενιζέλο δεν θα φτάναμε εδώ γιατί πάντα το ΠΑΣΟΚ κατέθετε προτάσεις σε κάθε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον κ. Κουβέλη, έλεγαν στελέχη της Ιπποκράτους. Και για δίκαιες απολύσεις έχει μιλήσει ο κ. Βενιζέλος και για την κινητικότητα έχει καταθέσει προτάσεις. «Ολα πέρασαν από τα χέρια του», λένε με έμφαση στο ΠΑΣΟΚ για να δείξουν την αδιαλλαξία του κ. Σαμαρά.

Καρύδης: Ο Σαμαράς δεν σέβεται τους εταίρους του

Ενδεικτικές, του κλίματος που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό είναι οι δηλώσεις του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων της τρικομματικής από τον κ. Σαμαρά», κάνοντας μάλιστα λόγο «για κλιμάκωση της αλαζονείας του κ. Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα».

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ. Καρύδης τονίζει «ότι υπάρχει μια παραβίαση του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που πλήττει ευθέως τη Δημοκρατία στη χώρα μας με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

«Εμείς αυτό που επιθυμούμε -προσθέτει- είναι η ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από διάλογο στη Βουλή. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, να είναι σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια δημοκρατική εκτροπή».

«Πιστεύουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη για αυτή την περιπέτεια που πάει να βάλει τη χώρα και μέχρι τις επτάμιση το βράδυ να έχει μεταβάλει τις απόψεις του» σημειώνει ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκέντρωση του Τσίπρα στο Σύνταγμα

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην κυβέρνηση και παράλληλα δίνουν μεγάλη έμφαση στη σημερινή συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος.

Μάλιστα έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε το εξής: «Ο Τσίπρας κάνει ότι έκανε ο Ανδρέας. Κάθε φορά που υπήρχε κυβερνητική κρίση, υπαρκτή ή όχι προσέφευγε στο λαό και διοργάνωνε συγκέντρωση και είναι πολύ έξυπνο από την πλευρά του.»

Ομως, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν εκλογές, αντιθέτως βλέπουν -όπως λένε- μικρή ανάσα του ΠΑΣΟΚ που κράτησε αυτή τη στάση απέναντι στην ΕΡΤ και γενικότερα, έστω και αν η στάση είναι αποτέλεσμα και εσωκομματικών πιέσεων που ασκούνται στον κ. Βενιζέλο από ορισμένα στελέχη με προφανή στόχο: να μην κάνει πίσω σε όποιες πιέσεις και αν δεχτεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ