Σε κατάσταση... κόκκινου συναγερμού η Γερμανία λόγω Ελλάδας και ΕΡΤ - iefimerida.gr

Σε κατάσταση... κόκκινου συναγερμού η Γερμανία λόγω Ελλάδας και ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ξαφνικός... έρωτας της Γερμανίας με την Ελλάδα που είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα φαίνεται πως ξεθύμανε. Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που επέφερε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο λέγεται πως έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Ανγκελα Μέρκελ.

Η διάσταση απόψεων των τριών κυβερνητικών εταίρων και η απειλή προσφυγής στις κάλπες είναι το τελευταίο που θα ήθελε η γερμανίδα καγκελάριος παραμονές της δικής εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από το Βερολίνο, η Μέρκελ έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως η λύση θα βρεθεί εσωτερικά, δίχως να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, αλλά οι Γερμανοί φοβούνται πως ο έλεγχος της κατάστασης στην Ελλάδα χάνεται σταδιακά κι αυτό έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Η στήριξη που παρείχε το τελευταίο διάστημα η Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά οφειλόταν στην πλήρη και έμπρακτη συμμόρφωσή του στο πρόγραμμα που έχει οριστεί για την Ελλάδα. Αν αυτό αλλάξει λόγω της ΕΡΤ, θα αλλάξει και η στάση της Μέρκελ. Η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου εντείνει βεβαίως τις ευαισθησίες από την πλευρά του Βερολίνου, που δεν κρύβει ότι μέχρι τότε θέλει απόλυτη ησυχία σε όλα τα μέτωπα. Προκειμένου μάλιστα να διασφαλίσει αυτή την ησυχία, έχει κινητοποιήσει και τον μηχανισμό του ώστε τόσο οι Γερμανοί πολιτικοί όσο και ο Τύπος να διαπιστώνουν κάθε τόσο βήματα προόδου που σημειώνονται στην Αθήνα, αναγορεύοντας σε «επιτυχία» την πολιτική λιτότητας που επεβλήθη στον ευρωπαϊκό Νότο.

Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν κάτι που αιφνιδίασε τη Γερμανία που δεν αρέσκεται σε τέτοιες... εκπλήξεις. Η Μερκελ, αναφέρουν πληροφορίες θεωρεί πως ακόμα κι αν η λύση βρεθεί και η κυβέρνηση ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο, το μέτωπο που άνοιξε θα έχει επιπτώσεις. Θεωρεί πως η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου στα όρια του τυχοδιωκτισμού και μολονότι τον στηρίζει στην προσπάθειά του για μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δεν σκοπεύει να σπεύσει να τον υπερασπιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ