Koenigsegg One:1: Γρήγορο παιχνίδι για πλούσιους Κινέζους - iefimerida.gr

Koenigsegg One:1: Γρήγορο παιχνίδι για πλούσιους Κινέζους

Koenigsegg One:1: Γρήγορο παιχνίδι για πλούσιους Κινέζους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Koenigsegg είναι μια σουηδική –δεν διαβάσατε λάθος, σουηδική- εταιρεία κατασκευής σούπερ σπορ αυτοκινήτων, με εντυπωσιακή εμφάνιση κι ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις. Ένα από αυτά είναι και το Agera, που μεταξύ άλλων αποτελεί τη βάση για το One:1, ένα ειδικό μοντέλο που θα κατασκευαστεί 5 μόλις φορές για ισάριθμους Κινέζους πελάτες της μάρκας.

To όνομα One:1 απεικονίζει και το κόνσεπτ εξέλιξής του και το οποίο είναι ότι κάθε ίππος έχει να μετακινήσει ένα και μόνο κιλό. Για να βγει η εξίσωση θα πρέπει και τα άλογα να είναι πολλά και τα κιλά λίγα και πράγματι έτσι είναι, μιας και το Agera που αποτελεί τη βάση ζυγίζει 1.330 κιλά και ο V8 του των 5.000 κυβικών με τα δύο turbo αποδίδει 1.140 ίππους. Με λίγο πουσάρισμα λοιπόν και με κάποια στοχευμένη δίαιτα η επιθυμητή αναλογία θα έρθει και μαζί της και οι εντυπωσιακές επιδόσεις.

Μπορεί οι Σουηδοί να μην ανακοινώνουν επίσημα νούμερα αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 έχει να επιδείξει 0,85 κιλά ανά ίππο η διαφορά από το One:1 του Koenigsegg δεν είναι μεγάλη.

Koenigsegg One:1: Γρήγορο παιχνίδι για πλούσιους Κινέζους | iefimerida.gr 0
Koenigsegg One:1: Γρήγορο παιχνίδι για πλούσιους Κινέζους | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ