Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω για την ΕΡΤ: Υπήρξε σύμβολο αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω για την ΕΡΤ: Υπήρξε σύμβολο αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε

Ο Σαμαράς δεν κάνει πίσω για την ΕΡΤ: Αδιέξοδο με τους εταίρους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της «αμαρτωλής ΕΡΤ» όπως τη χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της κρατικής τηλεόρασης. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός προκειμένου να βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικοινωήσει με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη την Πέμπτη προκειμένου να κανονιστεί η συνάντηση των τριών τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Επικοινωνία με Βενιζέλο - Κουβέλη την Πέμπτη, σύσκεψη τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να κανονιστεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ένα αίτημα το οποίο είχαν εκφράσει σε απόλυτη συμφωνία νωρίτερα Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποιός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του για την ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τους άλλους δύο εταίρους σε μια προσπάθεια να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, μια εξέλιξη την οποιά δεν επιθυμούν ούτε οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σαμαράς: Δε κλείνουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε αληθινή Δημόσια Τηλεόραση

Μιλώντας από το βήμα του ΕΒΕΑ σε εκδήλωση για τη «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα» ο κ. Σαμαράς πέταξε το γάντι στους Βενιζέλο και Κουβέλη κάνοντας λόγο για «ιδεοληψίες κρατισμού και ψευτοπροοδευτικότητα»: «Στην Ελλάδα προοδευτικός είναι αυτός που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κάνοντας λόγο για «συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας και σπατάλης στην ΕΡΤ».

«Η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας και αυτό τελείωσε χθες» είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για περιθωριακά νούμερα τηλεθέασης της κρατικής τηλεόρασης.

«Δεν κλείνουμε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αντίθετα τώρα θα αποκτήσουμε αληθινή Δημόσια Ραδιοτηλεόραση» είπε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ένα νέο υγιή οργανισμό που θα δημιουργηθεί.

«Για τα προνόμιά τους φωνάζουν» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς επιτιθέμενος στους συνδικαλιστές της ΕΡΤ που διαμαρτύρονται, ενώ έκανε αναφορά και στην ΕΣΗΕΑ λέγοντας ότι «η συντεχνία έχει επιβάλλει σιωπή στα Media» με αφορμή την απεργία που έχει κηρυχθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει» κατέληξε ο πρωθυπουργός θέλοντας έτσι να στείλει το μήνυμα προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι εκπροσωπούν το χθες αν συνεχίσουν να στηρίζουν τη λειτουργία της παλιάς ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν εκλογές αλλά θέλουν και την ΕΡΤ ανοιχτή

Νωρίτερα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, ξεκαθάρισαν αφενός ότι δεν θέλουν εκλογές, αφετέρου ότι δεν συμφωνούν με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Για το λόγο αυτό σε απόλυτη συμφωνία έθεσαν και οι δύο αίτημα για συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Κουβέλης: Θολή η εικόνα της κυβέρνησης - Να συνεννοηθούν τα τρία κόμματα

Θολή αποκάλεσε την εικόνα της κυβέρνησης ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιάρθρωση και πρέπει να μείνει ανοιχτή ώστε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων». Ο κ. Κουβέλης ζήτησε συνάντηση των τριών αρχηγών, αίτημα το οποίο διατύπωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Βενιζέλος: Δεν θέλουμε εκλογές, με ανοιχτή ΕΡΤ να βρούμε μία λύση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κατέβαλλε προσπάθειες για να υπογραμμίσει ότι τα δύο κόμματα δεν θέλουν πρόωρες εκλογές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Εμείς, είμαστε εγγυητές πολιτικής σταθερότητας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί εφόσον υπάρχει σχέση ειλικρίνειας, ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ζήτησε να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας».

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητώντας με συνεργάτες του, φέρεται να υποστήριξε ότι εάν οδηγηθούμε σε εκλογές κάτι το οποίο είναι απευκταίο, υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς και μόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ