ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν εκλογές: Ανοιχτή ΕΡΤ για να συνεχίστει η διακυβέρνηση

Θολή αποκάλεσε την εικόνα της κυβέρνησης ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε εμμέσως τον Πρωθυπουργό να αφήσει ανοιχτή την ΕΡΤ για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

«Πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιάρθρωση και πρέπει να μείνει ανοιχτή ώστε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων». Ο κ. Κουβέλης ζήτησε συνάντηση των τριών αρχηγών, αίτημα το οποίο διατύπωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κατέβαλλε προσπάθειες για να υπογραμμίσει ότι τα δύο κόμματα δεν θέλουν πρόωρες εκλογές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Εμείς είμαστε εγγυητές πολιτικής σταθερότητας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί εφόσον υπάρχει σχέση ειλικρίνειας, ισοτιμίας και ανοιχτής συζήτησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ζήτησε να παραμείνει η ΕΡΤ ανοιχτή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ