Gazprom: Δεν εγκαταλείπουμε την ελληνική αγορά, παρά την απόσυρση από τη ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Gazprom: Δεν εγκαταλείπουμε την ελληνική αγορά, παρά την απόσυρση από τη ΔΕΠΑ

Gazprom: Δεν αποχωρούμε από την ελληνική αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά παρά το γεγονός ότι απέσυρε το ενδιαφέρον της για τη ΔΕΠΑ η Gazprom, σύμφωνα με νεότερη δήλωση του αντιπροέδρου της Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

Οπως εξήγησε ο κ. Μεντβέντεφ η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom όχι απλά δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά αλλά προτίθεται κιόλας να ενισχύσει την εμπλοκή της και να διευρύνει τις συνεργασίες της στον ελληνικό ενεργειακό κλάδο.

Εξηγώντας την απόφαση της Gazprom να μην υποβάλλει προσφορά για τη ΔΕΠΑ, ο κ. Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η εταιρεία «συνυπολόγισε προσεκτικά όλα τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, και αποφάσισε να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά» τονίζοντας ωστόσο πως όλες οι καταστάσεις έχουν την «θετική και την αρνητική πλευρά».

Νωρίτερα η Gazprom μέσω του εκπροσώπου της σημείωνε πως δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η εταιρεία έως την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, αλλά και τις οφειλές που υπάρχουν προς την ΔΕΠΑ (διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ