Η Gazprom απαντά για την αποχώρηση: Δεν λάβαμε επαρκείς εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα της εταιρείας - iefimerida.gr

Η Gazprom απαντά για την αποχώρηση: Δεν λάβαμε επαρκείς εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα της εταιρείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έλλειψη επαρκών εγγυήσεων για τη βιωσιμότητα της ΔΕΠΑ μέχρι τη στιγμή που εκείνη θα περνούσε σε ρωσικά χέρια, είναι σύμφωνα την Gazprom η αιτία που έκανε πίσω σχετικά με την αγορά της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου.

Οι Ρώσοι μετά την αποχώρησή τους από το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ και τις πληροφορίες περί βέτο της Κομισιόν στην προοπτική αγοράς της ΔΕΠΑ προχώρησαν σε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

«Δεν λάβαμε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της» είπε ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ, προσθέτοντας ότι ήδη η ΔΕΠΑ αντιμετωπίζει δυσκολίες με απλήρωτους λογαριασμούς.

Η Gazprom στάθηκε στο γεγονός πως η διαδικασία εξαγοράς της ΔΕΠΑ θα διαρκούσε περίπου έναν χρόνο, διάστημα στο οποίο δεν υπήρχε η εξασφάλιση πως η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν θα επιδεινωνόταν εξαιτίας του προβλήματος με τους απλήρωτους λογαριασμούς.

«Ολες οι τυπικές διαδικασίες και διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της αγοράς της ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μπορούν να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο», δήλωσε ο Κουπριάνοφ, συμπληρώνοντας ότι «ήδη τώρα η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».

Τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα με τους Ρώσους επηρεάζουν την αξία της εταιρείας, ενώ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Gazprom «το αντίτιμο της συμφωνίας προτείνεται να οριστικοποιηθεί ήδη από τώρα, χωρίς συνυπολογισμό αυτών των παραγόντων».

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σοκ στο ΤΑΙΠΕΔ και πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ