Χαστούκια σε όσους ροχαλίζουν δίνει ένα πρωτοποριακό ρομπότ -μαξιλάρι [βίντεο] - iefimerida.gr

Χαστούκια σε όσους ροχαλίζουν δίνει ένα πρωτοποριακό ρομπότ -μαξιλάρι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτότυπη ιδέα παρουσίασαν Ιάπωνες επιστήμονες, για να μας απαλλάξουν από το ενοχλητικό ροχαλητό αλλά και την επικίνδυνη υπνική άπνοια. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο μαξιλάρι-αρκούδι που δε διστάζει να σας χαστουκίσει όταν κάτι δεν πάει καλά.

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και το ροχαλητό που είναι πραγματικά ενοχλητικό, επιβαρύνουν τον οργανισμό, δεν τον αφήνουν να ξεκουραστεί και μακροπρόθεσμα ευθύνονται για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Το πρωτότυπο μαξιλάρι ρομπότ που δημιούργησαν οι επιστήμονες στην Ιαπωνία έχει τη μορφή ενός λούτρινου αρκούδου και συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή μετρώντας όλη νύχτα τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας.

Όταν διαπιστώσει ότι το οξυγόνο πέφτει και αρχίζει να εμφανίζεται κίνδυνος, το αρκουδάκι, μας σκουντάει απαλά με το χέρι του για να αλλάξουμε πλευρό, ωστόσο αν η κατάσταση παρατείνεται, το αρκουδάκι αρχίζει κυριολεκτικά τις σφαλιάρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ