Η γαλλική κυβέρνηση διαλύει εν μια νυκτί τις δολοφονικές ακροδεξιές οργανώσεις - iefimerida.gr

Η γαλλική κυβέρνηση διαλύει εν μια νυκτί τις δολοφονικές ακροδεξιές οργανώσεις

Η Γαλλική κυβέρνηση διαλύει εν μια νυκτί τις δολοφονικές ακροδεξιές οργανώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος του 18χρονου ακτιβιστή, την περασμένη Πέμπτη, από επίθεση ακροδεξιών σκίνχεντς, η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε να αναλάβει αμέσως δράση και να διαλύσει την εθνικιστική οργάνωση στην οποία ανήκαν οι δράστες.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν άργησε να πάρει τις αποφάσεις του και ανέθεσε στον υπουργό Εξωτερικών να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διάλυση της οργάνωσης «Εθνικιστική επαναστατική νεολαία» η οποία αριθμεί περίπου 30 μέλη και θεωρείται ακραία και πολύ επικίνδυνη.

Οι θανατηφόρες γροθιές των σκίνχεντς που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του ακροαριστερού φοιτητή έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στη γαλλική ηγεσία η οποία αποφάσισε να αναλάβει δράση άμεσα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου έσπευσε αμέσως να πάρει αποστάσεις από τη δολοφονική αυτή ενέργεια.

Η εν λόγω ομάδα συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση «Ο Τρίτος Δρόμος» της οποίας αποτελεί την ομάδα κρούσης και ένα είδος ένοπλου βραχίονα.

Ο «Τρίτος Δρόμος» έχει συσταθεί από το 2010 και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τη γαλλική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα μετά τις βιαιότητες που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες κυρίως κατά μεταναστών και ομοφυλοφίλων.

Δεν είναι, πάντως, η μοναδική οργάνωση που απασχολεί τις γαλλικές αρχές, ενώ ανάλογη δράση αναμένεται να υπάρξει και για όσες ακόμη κρίνονται επικίνδυνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ