Ο Βig brother της εφορίας - On line παρακολούθηση των τραπεζικών λογαριασμών - iefimerida.gr

Ο Βig brother της εφορίας - On line παρακολούθηση των τραπεζικών λογαριασμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα ειδική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών η οποία και θα αποτελέσει όπως λένε στελέχη του υπουργείου, το βαρύ πυροβολικό στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Με τη ρύθμιση αυτή, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Εθνος της Κυριακής», η εφορία θα συνδέεται οn line με όλες τις τράπεζες και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει στην οθόνη της το ύψος και τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών, τα δάνεια για αγορές περιουσιακών στοιχείων, τις εντολές για πιστώσεις χρημάτων, καθώς και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για φορολογουμένους για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ή ενδείξεις για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και εικονικού «πόθεν έσχες» για την αποφυγή καταβολής ή απόδοσης φόρων και τελών στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ