O Οτσαλάν στηρίζει την τουρκική επανάσταση: Εστειλε μήνυμα αλληλεγγύης μέσα από τη φυλακή - iefimerida.gr

O Οτσαλάν στηρίζει την τουρκική επανάσταση: Εστειλε μήνυμα αλληλεγγύης μέσα από τη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χαιρέτισε μέσα από τη φυλακή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που μαίνονται στην Τουρκία από την περασμένη εβδομάδα. Η κίνηση αυτή έρχεται παράλληλα με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις των Κούρδων με τις τουρκικές αρχές.

Ο ηγέτης των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται στο νησί φυλακή Ιμραλί, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Στο μήνυμά του που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) δήλωσε: «Νομίζω ότι το κίνημα αντίστασης είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω».

Στο ίδιο μήνυμα, ο Οτσαλάν καλεί τους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μη στηρίξουν εθνικιστικά κινήματα

Οσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για αρκετούς μήνες στην Τουρκία μεταξύ του PKK και της επίσημης Αγκυρας, ο κ. Οτσαλάν ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο οι Κούρδοι εκπληρώνουν τις προσδοκίες.«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει από την πλευρά της με την ίδια σοβαρότητα» ανέφερε.

Στα τέλη του 2012 η τουρκική κυβέρνηση επανέλαβε τις συζητήσεις με τον Οτσαλάν σε μία προσπάθεια τερματισμού της κουρδικής διένεξης, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 40.000 ζωές από το 1984.

Οι αντάρτες του ΡΚΚ στις 8 Μαΐου άρχισαν να αποχωρούν από το τουρκικό έδαφος αλλά σε αντάλλαγμα ζητούν μεταρρυθμίσεις για τους Κούρδους στην Τουρκία, που διεκδικούν την αναγνώριση συγκεκριμένων δικαιωμάτων και μια μορφή περιφερειακής αυτονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ