Η Ευρωπαϊκή Αριστερά χρίζει τον Τσίπρα υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά χρίζει τον Τσίπρα υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην Κυριακή 9 Ιουνίου συνεδριάζουν στην Αθήνα οι ηγέτες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πιθανότατα θα χρίσουν τον Αλέξη Τσίπρα υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.

Παρούσα στη συνεδρίαση θα είναι και η Γκαμπριέλε Τσίμερ, στέλεχος του γερμανικού Die Linke, η οποία και πρότεινε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και στελέχη της Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στις προσεχείς ευρωεκλογές, οι ευρωπαϊκές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου θα ανακοινώσουν στους ψηφοφόρους ποιον προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, στη θέση δηλαδή του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, του οποίου η θητεία λήγει το 2014.

Ως φαβορί, σχεδόν σίγουρος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θεωρείται ο Μάρτιν Σουλτς, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φέρεται να προκρίνει την Επίτροπο αρμόδια για τη δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλε Τσίμερ έχει δηλώσει πως ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εκδηλώσεις της ΕΑ ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα με την Εναλλακτική Σύνοδο Κορυφής της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ την Κυριακή πραγματοποιείται και μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ αυτή την φορά, ενόψει του Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 10 - 14 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ