Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη: Αφήστε με να ξαναγίνω μάνα - iefimerida.gr

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη: Αφήστε με να ξαναγίνω μάνα

Την αποφυλάκιση της ζητά- ξανά- η Βίκυ Σταμάτη για λόγους υγείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αίτηση για την αποφυλάκισή της κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη, επικαλούμενη λόγους υγείας. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ανέφερε σε αυτήν, τόσο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ίδια όσο και τις συνέπειες που έχει στην υγεία του εξάχρονου γιου της η απουσία της.

Στην αίτηση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, η κυρία Σταμάτη έκανε λόγο για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο χρήζει περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης και ίσως χρειαστεί να υποβληθεί σε επεμβάσεις. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε πως ο γιος της εμφανίζει ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας του αποχωρισμού του από τους γονείς του.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο γιο της η κυρία Σταμάτη τονίζει στην αίτησή της: «Ο ξαφνικός αποχωρισμός από τον υιό μου, 13 μήνες τώρα, έχει συντρίψει ψυχολογικά και σωματικά και τους δυο. Η μόνη επί 13 μήνες τώρα επαφή μου με το εξάχρονο παιδί μου περιορίζεται σε μία συνάντηση, μιας ώρας, κάθε Κυριακή πρωί στον κήπο των αντρικών φυλακών. Εδώ και 13 μήνες βιώνουμε δύο παράλληλες τραγικές πραγματικότητες. Εγώ μόνη, έγκλειστη, ανήμπορη, συντετριμμένη σωματικά και ψυχικά και το παιδί μου επίσης μόνο του, ανήμπορο να διαχειριστεί τη σκληρή καθημερινότητα, η οποία δεν περιλαμβάνει αυτό που είναι φυσιολογικό και αυτονόητο για κάθε παιδί, πόσο μάλλον της ηλικίας του, δηλαδή την παρουσία των γονέων του και ιδίως της μητέρας του. Το παιδί ζει μόνο του, χωρίς τους γονείς του, στο χωριό με τους ηλικιωμένους γονείς μου, στο επίκεντρο μιας σκληρής και κακής πραγματικότητας, για την οποία το ίδιο δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη. Κι ενώ αρχικά πίστευα ότι το παιδί μου ζούσε σε μια εικονική πραγματικότητα και ότι δεν είχε αντιληφθεί τον λόγο της βίαιης απομάκρυνσής του από τους γονείς του και ποιος είναι στην πραγματικότητα ο τόπος, όπου πλέον κάθε Κυριακή πρωί μας συναντά, αφού του λέγαμε ότι τάχα είναι νοσοκομείο, πλέον με τις ερωτήσεις του και τις απορίες που διατυπώνει συνειδητοποιώ ότι αντιλαμβάνεται πως μας επισκέπτεται στη φυλακή».

Ακόμη, τονίζει την αθωότητά της για όσα της καταλογίζονται και αναφέρει πως η δίκη θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως δεν πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση. Για αυτό καταλήγει ζητώντας από το Συμβούλιο Εφετών να της επιτρέψουν στο πλαίσιο του νόμου να «επανέλθω στο ρόλο της μάνας και μόνον σε αυτόν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ