Φαρ ουέστ η Αττική- Με συνοδεία περιπολικών τα δρομολόγια λεωφορείων σε Μενίδι, Πέραμα και Ζωφριά - iefimerida.gr

Φαρ ουέστ η Αττική- Με συνοδεία περιπολικών τα δρομολόγια λεωφορείων σε Μενίδι, Πέραμα και Ζωφριά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ εκτελούνται πλέον τα νυχτερινά δρομολόγια των λεωφορείων στον Ασπρόπυργο, καθώς επικρατεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων αλλά και των επιβατών, λόγω των συχνών επιθέσεων από ομάδες Αθίγγανων αλλά και από συμμορίες ανηλίκων

Το επιβατικό κοινό αλλά και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ, πέφτουν συχνά θύματα επιθέσεων από εγκληματικές συμμορίες σε περιοχές όπως το Μενίδι το Ανω Πέραμα, η Ελευσίνα και η Ζωφριά, τις οποίες ομάδες αθίγγανων αλλά και συμμορίες ανηλίκων έχουν μετατρέψει σε «Αγρια Δύση», αναφέρει η Καθημερινή.

Αποτέλεσμα ήταν, ορισμένες γραμμές λεωφορείων του Ασπροπύργου όπως η γραμμή 805, να εκτελούν τα βραδινά τους δρομολόγια συνοδεία περιπολικού, καθώς όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές της εταιρείας, είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί, ενώ οι δολιοφθορές στα οχήματα αποτελούν καθημερινότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα δρομολόγια να τερματίζονται πριν ολοκληρωθούν, για να μην περάσουν από την «επικίνδυνη ζώνη».

Συχνά, επίσης, είναι τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών ακόμα και μέσα στα λεωφορεία, ενώ στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ακόμα και πυροβολισμοί στις Αχαρνές. Αποτέλεσμα ήταν πριν από λίγους μήνες να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια στα οχήματα των περιοχών αυτών. Παράλληλα, κρούσματα ρατσιστικής βίας σημειώνονται συστηματικά πλέον στα λεωφορεία με την πλειονότητα των οδηγών να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Ομάδες ατόμων επιβιβάζονται στα οχήματα, κατεβάζουν αλλοδαπούς επιβάτες και χειροδικούν εναντίον τους προκαλώντας φασαρίες.

Καταγγελίες εργαζομένων επισημαίνουν ότι μέσα στους κόλπους της εταιρείας υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι υποθάλπουν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς αποτελούν μέλη της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά «ανοίγουν τις πόρτες» σε τέτοιες ομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ