Ζήγρας: Ο Ακης πλήρωνε – Οικονομίδης: Ευτυχώς που υπάρχει το ημερολόγιο, εσείς με πληρώνατε - iefimerida.gr

Ζήγρας: Ο Ακης πλήρωνε – Οικονομίδης: Ευτυχώς που υπάρχει το ημερολόγιο, εσείς με πληρώνατε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Ζήγρα και τον Αστέριο Οικονομίδη ξέσπασε σήμερα στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι δύο συγκατηγορούμενοι είχαν αντιπαράθεση σχετικά με το ποιους τους έδινε τα χρήματα. Ο Ζήγρας έλεγε πως ο Οικονομίδης πληρωνόταν από τον Τσοχατζόπουλο και ο Οικονομίδης πως τα έπαιρνε από τον Ζήγρα.

Την κόντρα προκάλεσε η κατάθεση του ματυρα Ευάγγελου Κατσάνου, ο οποίος κατήγγειλε πως δέχτηκε αφόρητες πιέσεις προκειμένου να εγκαταλείψει το ακίνητό που χρησιμοποιούσε στην οδό Κεφαλληνίας έπειτα από την αγορά του από την εταιρία Torcaso. Ο κ. Κατσάνος περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια εικόνα «τρομακτικού πολέμου», με συνεχείς ελέγχους του ΣΔΟΕ ;όταν η εταιρεία με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη το Νίκο Ζήγρα, πήρε το εν λόγω ακίνητο.

Σύμφνωναμε την κατάθεση του κ. Κατσάνου αρχικά ως εκπρόσωπος της Torcaso εμφανίστηκε η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και μετά ήρθε σε επαφή μαζί του ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ περιέγραψε ως «γενικό κουμανταδόρο» τον Νίκο Ζήγρα. «Μέσα μου πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αυτό που βίωσα εκείνο το διάστημα δεν το έχω βιώσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσάνος.

Τότε ξέσπασε η κόντρα με τον εξής διάλογο

Οικονομίδης: «Ο Ζήγρας μού είπε ότι καθυστερούσε να φύγει ο επιχειρηματίας και μου εκμυστηρεύτηκε ότι στελέχη του ΣΔΟΕ πήγαιναν εκεί για να τον πιέσουν».

Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα εσείς τον πιέζατε;

Ζήγρας: Δεν είχα επαφή με τον μάρτυρα. Η TORCASO πήρε εντολή να αγοράσει το ακίνητο. Εγώ δεν είχα ενδιαφέρον για το ακίνητο.

Πρόεδρος: Εσείς για τίποτα δεν είχατε ενδιαφέρον, αλλά ήσασταν παντού μπροστά. Τώρα ποιος κρυβόταν ή κρύβεται από πίσω, αυτό είναι προς διερεύνηση...

Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε ή τον πίεζε, ή τον πίεζαν, δεν θυμάμαι, για να φύγει. Σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια πολιτική δύναμη. Είναι ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου. Αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πολιτικά γραφεία κάνουν δουλειές για τους πολιτικούς, αλλά και για τον εαυτό τους.

Ζήγρας: Αντικρούω όλα όσα είπε ο Οικονομιδης. Να μας πει: συναντιόμαστε στον δρόμο ή στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου; Εκεί ερχόταν και παρουσία Τσοχατζόπουλου γίνονταν οι συναντήσεις. Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε εκείνος;

Οικονομίδης: Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε σε ημερολόγιο τις επισκέψεις. Δυο φορές είναι γραμμένο το όνομά μου. Δεν με πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος, με πλήρωνε ο Ζήγρας. Δεν έπαιρνα ούτε μαύρες σακούλες, ούτε τίποτα.

Η εναλλαγή καταθέσεων της κυπριακής Ντρουμιλάν

Εξάλλου, η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου έθεσε σήμερα στο δικαστήριο μεταφρασμένα τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζει ότι η κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ επέστρεψε 14 εκατομμύρια δολάρια στη ρωσική ΑΝΤΕΥ (ΤΟRM1).

Στο βήμα κλήθηκε ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος είπε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης τού πρώην υπουργού, καθώς τα 14 εκατομμύρια δεν επέστρεψαν στην ΑΝΤΕΥ, αλλά σε ρωσικό λογαριασμό της κυπριακής ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από τον Ζήγρα ούτε ενός ελβετικού φράγκου. Δεν υπάρχει επιστροφή», κατέθεσε ο κ. Βλάχος, ο οποίος προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η μεταφορά των 14 εκατομμυρίων αφορά αποκλειστικά λογαριασμούς της ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ.

Σε ερώτηση για την προέλευση του στοιχείου που προσκόμισε, ο εφοριακός απάντησε ότι το έγγραφο το πήρε από τη δικογραφία για τα TORM1 από το γραφείο του ανακριτή, όπου πήγε την Πέμπτη. Η απάντησή του προκάλεσε την έκρηξη της υπεράσπισης τού πρώην υπουργού, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχθεί το εν λόγω έγγραφο, θέτοντας ερώτηση στην έδρα αν «υπάρχει ισότητα των όπλων», όταν «εισάγονται στην παρούσα δικογραφία έγγραφα από άλλες, που χειρίζεται ο ανακριτής».

Ο εφοριακός υποστήριξε ότι στόχος της έρευνάς που έγινε ήταν να εξακριβωθεί «πώς τα χρήματα φθάνουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ