Στα βαθιά ο Γιάννης Βούρος: Με έξωση κινδυνεύει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - iefimerida.gr

Στα βαθιά ο Γιάννης Βούρος: Με έξωση κινδυνεύει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάληψη των καθηκόντων του γενικού διευθυντή για τον ηθοποιό και πρώην βουλευτή συμπτίπτει με μια καθοριστική στιγμή για το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος, αφού απειλείται με έξωση από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ακόμη και αν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του!

Συγκεκριμένα, οφείλει στην εταιρεία μισθώματα της περιόδου Μάιου 2012-Φεβρουαρίου 2013 που αγγίζουν τα 195.557 ευρώ, ενώ εκρεμεί και η καταβολή μισθωμάτων και για το πρώτο εξάμηνο συνολικά του τρέχοντος έτους. Το ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανακοίνωσε: «Αποτελεί πάγιο σύστημα του ΚΘΒΕ η άρνησή του να εκπληρώσει τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του επί σειρά ετών. Μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί πέντε καταψηφιστικές - εξωστικές αγωγές. Και επίκειται να δικαστεί η έκτη!», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Επειδή, όμως, μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην έγερση και στην εκδίκαση της αγωγής, κάθε φορά το ΚΘΒΕ εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα μισθώματα, που αναφέρει κατά την έγερσή της η αγωγή, αλλά κατακρατεί παράνομα τα μισθώματα όλων των ενδιαμέσων και όλων των επομένων πολλών μηνών».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, βάσει της νομοθεσίας, η ΕΜΣ υποχρεούται να καταβάλει στο Δημόσιο φόρο 20% επί των μισθωμάτων «τα οποία, όμως, δεν εισέπραξε. Ταυτόχρονα, δύο αλλεπάλληλοι νόμοι μείωσαν δραστικά όσα μισθώματα καταβάλλουν το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ όπως το ΚΘΒΕ. Κάθε χρόνο το αρμόδιο υπουργείο εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΚΘΒΕ, που περιλαμβάνει την ανελαστική δαπάνη των συμφωνημένων μισθωμάτων του και τον χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ. Παρά ταύτα τα οφειλόμενα μισθώματα δεν πληρώνονται, ο νόμος και ο προϋπολογισμός παραβιάζονται αλλά εντούτοις ο αρμόδιος υπουργός εγκρίνει τον σαφέστατα αντικανονικό ετήσιο απολογισμό!».

Τον Φεβρουάριο 2013 -αναφέρει η ΕΜΣ- το ΚΘΒΕ όφειλε μισθώματα συνολικού ύψους 195.557 ευρώ, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σωτήρης Χατζάκης, ανακοίνωνε δημόσια (21/2/13) ότι «το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης 2012 ανέρχεται στο 1.283.724,41 ευρώ». Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΣ, η συνολική οφειλή εκ μισθωμάτων του ΚΘΒΕ ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ