«Αρωμα» Πόλης: Τα καλύτερα καταΐφια της Αθήνας - iefimerida.gr

«Αρωμα» Πόλης: Τα καλύτερα καταΐφια της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας και τους... πάσχοντες από υπογλυκαιμίες δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα παραδοσιακά γλυκά με... ανατολίτικη καταγωγή. Ευτυχώς για τους φανατικούς και δυστυχώς για τους επιρρεπείς στους πειρασμούς η Αθήνα διαθέτει τις κατάλληλες «γωνιές» που μοσχοβολούν φρεσκοψημένο βούτυρο.

Στάνη

Φημίζεται για το καλό πρόβειο βούτυρο που βάζουν οι τεχνίτες του πειραϊκού κλασικού καφεζαχαροπλαστείου. Στα προτερήματά του, τα νόστιμα καρύδια και η ισορροπία κρατσανιστού και σιροπιάσματος.

Στάνη, Δραγάτση 19, πλ. Κοραή, Πειραιάς, τηλ.: 210-41.74.235.

Νέο Κοσμικόν

Διαθέτει φανατικούς που έρχονται από όλο το Λεκανοπέδιο για να γευτούν τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, το φημισμένο του φύλλο και τη γενναία δόση κανελογαρίφαλου με πλούσια δόση σιροπιού.

Νέο Κοσμικόν, Λεωφ. Παπάγου 39, Ζωγράφου, τηλ.: 210-77.73.084.

Μαστρονικόλας

Εγινε διάσημο για το σιροπιασμένο φύλλο, τραγανό από πάνω με μαλακά μαλλάκια καταϊφιού στο «υπόστρωμα». Πλούσια δόση από αμύγδαλα χοντροσπασμένα και τραγανά και μοσχομυρίζει κανέλα και φρέσκο βούτυρο.

Μαστρονικόλας, Καραολή και Δημητρίου 68, Πειραιάς, τηλ.: 210-41.23.783.

Karaköy Güllüoglu

Απευθείας... σύνδεση με πλατεία Ταξίμ. Η τουρκική σχολή στο πιάτο: πιο στεγνό και συμπαγές, με φιστίκι, αντί καρυδιού, και ορισμένου σχήματος: τετράγωνο και πλακέ. Το καταΐφι του διάσημου Γκιουλίογλου, που έρχεται καθημερινά αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη, έχει άλλη χάρη.

Karaköy Güllüoglu, Νίκης 10, Σύνταγμα, τηλ.: 210-32.13.959.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ