Μέτωπο στη Βουλή για να μην περάσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για τα δάνεια - iefimerida.gr

Μέτωπο στη Βουλή για να μην περάσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για τα δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρές επικρίσεις επιφύλαξαν όλα τα κόμματα της Βουλής στη Νέα Δημοκρατία και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκόρδα, για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα δάνεια με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. «Ανταρσία» έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και σφοδρή κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκόρδας, επικαλέστηκε την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Ιουνίου προκειμένου να αιτιολογήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στο νομσχέδιο, ενώ παράλληλα ανέφερε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την διαδικασία του κατεπείγοντος επέκριναν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, με τον βουλευτή της Ιπποκράτους Θανάση Μωραΐτη να δηλώνει ότι «από πουθενά δεν προκύπτει πως το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος», ενώ επίσης είπε, ότι επελέγη η διαδικασία του κατεπείγοντος διότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα κακό προϊόν διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η βουλευτής Ασημίνα Ξυροτύρη δήλωσε υπάρχει «σημαντικό πρόβλημα» στη συγκυβέρνηση, ενώ παράλληλα ανέφερε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι είχε αποστείλει το σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων στην ΕΚΤ και σήμερα επικαλείται ασφυκτικές προθεσμίες, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για το αν το νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε γλάστρες ούτε υπάλληλοι της Τρόικα για να περνάτε έτσι τα νομοσχέδια

Απαράδεκτες, χαρακτήρισε τις διαδικασίες του κατεπείγοντος ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώνοντας ότι οι βουλευτές δεν είναι υπάλληλοι της τρόικας. «Δεν είμαστε γλάστρες ούτε και το ντεκόρ για να περνάει η κυβέρνηση νομοσχέδια εδώ. Έχετε καταχρεώσει τα νοικοκυριά. Εμείς επιφυλασσόμαστε», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Αντιδράσεις από ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή

Την διαδικασία του κατεπείγοντος, κατέκριναν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την βουλευτή των ΑΝΕΛ Τσαμπίκα Ιατρίδη να χαρακτηρίζει την διαδικασία «απαράδεκτη», ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής είπε ότι «το νομοσχέδιο είναι το χειρότερο από όσα η κυβέρνηση διέρρεε για τα μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

Κατά του κατεπείγοντος τάχθηκε το ΚΚΕ με το Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλει ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα τις μνημονιακές υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα περνάει από τη Βουλή νομοσχέδια με τα οποία επιχειρείται ο εμπαιγμός της κοινωνίας. «Αν αυτό το νομοσχέδιο ήταν νομοσχέδιο τομή θα το είχατε φέρει με κανονικές διαδικασίες. Όμως το νομοσχέδιο δεν αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά εξυπηρετεί τις τράπεζες», δήλωσε ο βουλευτής.

Τι δηλώνει η Νέα Δημοκρατία

Την προσπάθεια σπέκουλας και θορύβου γύρω από το πρόβλημα των δανειοληπτών που περιμένουν αποφάσεις, κατήγγειλε για τη στάση των κομμάτων ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Δάνης Τζαμτζής, o οποίος είπε πως «πρέπει να δούμε τα άρθρα που δίνουν λύσεις στα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ