Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη - Ζητάει και χρήματα - iefimerida.gr

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη - Ζητάει και χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας προσφεύγει η Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου επικαλείται σειρά παραβιάσεων από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης όπως την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, καθώς και τη μη δυνατότητα προσφυγής.

«Δεν προβλέπονται στην ελληνική έννομη τάξη ένδικα μέσα για να ασκήσω και να κριθεί η παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η προσφυγή, την οποία δημοσίευσε το newsbomb.gr. Καταλήγει μάλιστα, ζητώντας και χρήματα από το ελληνικό κράτος.

«Επιφυλάσσομαι να καθορίσω νομότυπα και εμπρόθεσμα το αίτημά μου για δίκαιη και εύλογη ικανοποίηση για την ζημιά που υπέστην συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποιήσεώς μου λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παραβίαση των ανωτέρω δικαιωμάτων μου καθώς και την δικαστική μου δαπάνη», αναφέρεται στην προσφυγή που κατατέθηκε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Βασίλη Χειρδάρη.

Πριν λίγη ώρα, ωστόσο, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των Ακη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του είναι αντίθετοι με την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς όπως αναφέρει «ουδέν ουσιαστικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ