«Αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας - iefimerida.gr

«Αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Αδειάζει» τον ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη δυσφορία τους εξέφρασαν, μέσω σχετικής επιστολής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, για τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την απόσυρση κυβερνητικής τροπολογίας.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει ως «χαριστική και ετεροβαρή» την τροπολογία που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Με σχετική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε πως θα καταγγείλει στη Βουλή την «απαράδεκτη μεθόδευση πραξικοπηματικής εισαγωγής» της τροπολογίας, συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει την απόσυρσή της και την παραπομπή της στην αρμόδια επιτροπή.

Η επιστολή του ΣΕΝΕ

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θ. Τσούκης και ο γενικός γραμματέας Η. Κουτούλας του ΣΕΝΕ, εκφράζεται η «έκπληξη» και η «έντονη δυσφορία» του ΔΣ του σωματείου για την πρόθεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειλικρινά παρά την καλή διάθεση και σχέση που έχουμε με τα στελέχη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα εμπόδια, τα προσκόμματα και την ετεροβαρή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Δρίτσα εις βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνος αλλά και της ομαλής αποπεράτωσης του Προγράμματος των 3 πυραυλακάτων του Π.Ν.» αναφέρεται στην επιστολή των κυρίων Τσούκη και Κουτούλα.

Οπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή «Η τροπολογία και όχι το Σχέδιο Νόμου ήταν ένα ομόφωνο αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων, το οποίο η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό προκειμένου να επιταχυνθούν οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να αποφευχθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι οποίες θα ήταν καταστροφικές στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος των Τ.Π.Κ. και στην επιχειρησιακή τους ένταξη στο Π.Ν. Βεβαίως οι νέοι χρόνοι παράδοσης των Τ.Π.Κ που προβλέπει η Τροπολογία είναι συνδεδεμένοι άμεσα και με την καταβολή των οικονομικών δόσεων στην ανάλογη πρόοδο του έργου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποπεράτωση των Τ.Π.Κ αλλά και για την μισθοδοσία του προσωπικού.

Ως εκ τούτου με όλο το Σεβασμό στον Κοινοβουλευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, σας ζητάμε να επανεξετάσετε την στάση σας και τις όποιες ενστάσεις επί του περιεχομένου της Τροπολογίας να τις καταθέσετε στη Βουλή όταν θα συζητηθεί η συγκεκριμένη Τροπολογία» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Από την δική μας πλευρά σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας για άμεση συνάντηση (αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί) προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον όποιο προβληματισμό ή απορία έχετε».

Τέλος, με τη μορφή υστερόγραφου, οι κύριοι Τσούκης και Κουτούλας αναφέρουν ότι «με τα χρήματα των Αναπροσαρμογών εξοφλήθηκαν δεδουλευμένα εργαζομένων 12 μηνών και άρχισαν οι εργασίες στις Τ.Π.Κ. (Πυραυλακάτους)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ