Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον σας λέει πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση

Είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους και πρωτοπόρους επιχειρηματίες στον κόσμο. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτήτης της Virgin έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για νέες start up εταιρείες και δίνει οδηγίες επιτυχίας σε καινούριους επιχειρηματίες.

1. Φτιάξτε ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο

Εχει πολύ μεγάλη σημασία να είσαι σίγουρος πως η ιδέα σου λειτουργεί. Πρέπει να βρεις μια κορεσμένη αγορά και να σιγουρευτείς πως το προϊόν σου είναι καλύτερο από εκείνα των ανταγωνιστών σου. Η ύπαρξη επιχειρηματικού πλάνου θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Αν έχεις ένα καλό προϊόν και το συνοδεύεις με μια εξαιρετική ομάδα έργου, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περισσότερες.

2. Να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας

Ο Σαμ Ντράιβερ, διευθυντής της εταιρείας Thousand Yard Films υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Εχω πάρει χιλιάδες αποφάσεις με τις οποίες οι λογιστές και οι δικηγόροι μου διαφωνούσαν. Τις πήρα μόνο και μόνο επειδή θεωρούσα ότι θα πετύχουν. Μερικές φορές το βιβλίο οδηγιών υπάρχει για να το πετάς από το παράθυρο και η σωστή απόφαση είναι αυτή που του λέει το ένστικτό σου.

3. Εξαρτάται από εσάς

Στις επιχειρήσεις λένε πως αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει κάποιος άλλος. Προσωπικά θα συμβούλευα να μην κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Να μάθετε την τέχνη της αντιπροσωπείας και να δουλέψετε με άτομα που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης μ' εσάς. Ετσι, θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο να σκεφτείτε πώς μπορείτε να πάτε την επιχείρησή σας ένα βήμα παραπέρα. Αν δεν βρίσκετε τις κατάλληλες λύσεις, μη δουλεύετε περισσότερο. Δουλέψτε πιο έξυπνα.

4. Να πιστεύετε στις δυνάμεις σας

Οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση. Οχι υπεροψία, αλλά πίστη ότι αυτό που κάνετε μπορεί να διευκολύνει τη ζωή κάποιων άλλων ανθρώπων. Αν δεν πιστεύετε εσείς σε αυτό που κάνετε, γιατί να πιστέψουν οι υπόλοιποι;

5. Τολμήστε

Το καλύτερο με τους ανθρώπους που ξεκινούν τη δική τους start up εταιρεία είναι ότι υλοποιούν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Το σκέφτονται και το κάνουν. Προσπαθούν να μάθουν μέσω της διοίκησης επιχειρήσεων και πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης. Πρέπει να πείτε «δε γ@μιέτ@ι, ας το κάνουμε» και να το κάνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ